Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ : Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ

Του Ηρακλή Γερογιώκα

Η γοητεία που άσκησε ο Κ. Πηλαδάκης στη πόλη , από τις πρώτες μέρες της παρουσίας του εδώ είναι φαινομενική. Είχε όλα τα συστατικά που έθρεφαν την φαντασία του Λαρισαίου φιλάθλου. Νέος, εμφανίσιμος, επιτυχημένος, μυστηριώδης, οραματιστής.

Συνοπτικά, φάνταζε σαν ο ιππότης που περίμενε η ΑΕΛ για να βρει τον δρόμο της.  Ήταν. Πρόσκαιρα. Η επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, όπως και πολύ καλές εμφανίσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας αλλά και στην Ευρώπη. Μια σειρά λαθών και αστοχιών όμως, κόστισε στη ομάδα και το τέλος της εποχής Πηλαδάκη την βρήκε σε δεινή θέση, θέση που απειλούσε τη ίδια την επιβίωσή  της. Η ιδιοκτησία της ομάδας άλλαξε, ξαναάλλαξε, έπεσε κατηγορίες και ξανανέβηκε για να πρωταγωνιστήσει πάλι, ακολουθώντας μια πορεία που φαντάζει πεπρωμένο. Ο Κ. Πηλαδάκης δεν έχει καμία σχέση με την ιδιοκτησία της ομάδας, εντούτοις, επηρεάζει αναπόδραστα το παρόν και το μέλλον της καθώς είναι ο ιδιοκτήτης της Γήπεδο ΑΕ, εταιρίας που έχει στην κατοχή της το AEL FC ARENA. Το γήπεδο για την απόκτηση του  οποίου χιλιάδες Λαρισαίοι υπέγραψαν  και είναι χτισμένο σε γη  που ανήκει σε όλους μας, η οποία παραχωρήθηκε στην εταιρία για 50 χρόνια, με γνώμονα το καλό της ΑΕΛ.

Κάποια χρόνια μετά, ο Κ.Πηλαδάκης απαντά στον τωρινό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ότι για αυτόν το γήπεδο αποτελεί « ξένη περιουσία». Όπως συμβαίνει συνήθως, ο λαός δεν κρίνει με γνώμονα την κοινή λογική αλλά την συμπάθεια, και ο γητευτής Πηλαδάκης κερδίζει τις εντυπώσεις από τον Αλέξη Κούγια, που όταν τον πνίγει το δίκιο , συχνά το χάνει.

Ας προσεγγίσουμε το θέμα ορθολογικά για να δούμε τις απαιτήσεις της Γήπεδο ΑΕ. Ζητά 330000 ευρώ για την παραχώρηση του γηπέδου, 40000 ετησίως για το εστιατόριο και τις καντίνες, 30000 ετησίως για τα γραφεία και 500 ευρώ  το μήνα  για τους χώρους στέγασης του ραδιοφώνου. Όλα συν ΦΠΑ.  Η ΑΕΚ πληρώνει 280000 ευρώ για το γήπεδο και βέβαια έχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό. Τα ενοίκια για τους λοιπούς χώρους είναι αστεία για την εποχή μας ακόμη και αν παραβλέψουμε το δυσπρόσιτο της περιοχής και υποθέσουμε ότι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Κούγιας αντιπροτείνει 150000 για το γήπεδο, 20000 ευρώ για τα εστιατόριο-καντίνες, 10000 ευρώ για τα γραφεία και 500 το μήνα για το ραδιόφωνο, όλα συν ΦΠΑ. Καθόλου άσχημα.

Είναι καιρός η πόλη να σκεφτεί το καλό της ομάδας, και θέλουμε δεν θέλουμε , τα συμφέροντα της ομάδας και του κ. Πηλαδάκη είναι αντικρουόμενα, με μεγάλη υπαιτιότητα μας. Δεν είναι δική μας δουλειά να γίνουμε κριτές χαρακτήρων, καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα της ομάδας. Αν αυτή διασφαλιστεί, ακόμη και ο διακαής για πολλούς πόθος αλλαγής ιδιοκτησίας θα είναι πιο κοντά.

Προς το παρόν, το συμφέρον της ομάδας είναι το συμφέρον της ιδιοκτησίας της ομάδας και όχι του γηπέδου. Πρέπει να καταλάβουμε, έστω και αργά ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Κακώς υπογράψαμε κάποτε. Ας μην ξεγελαστούμε ακόμη μία φορά. Ο γητευτής κόστισε πολλά, και είναι ακόμη πανάκριβος.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com