ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ “ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ”!

Επίθεση του Μ. Χαρακόπουλου στην κυβέρνηση

«Την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο έχει γεμίσει επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε είδους “Καρανίκες” οι προσλήψεις κτηνιάτρων γίνονται με το σταγονόμετρο, επιτρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διόγκωση ανεξέλεγκτων φαινομένων ελληνοποιήσεων γάλακτος και κρέατος με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών,

όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, σε σχετική ερώτησή του.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και το Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας “Γάλα Ελαςς”, κατέθεσε ερώτηση που αφορούσε τις πρωτοβουλίες του ΥπΑΑΤ για προσλήψεις κτηνιάτρων και ελεγκτών με σκοπό την ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ανέφερε δε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι και το 2017 είχαν προσληφθεί άνω των 21.000 νέων υπαλλήλων! Στην ερώτησή του είχε ζητήσει, επίσης, τη διερεύνηση της δυνατότητας απαγόρευσης παραγωγής φέτας ΠΟΠ σε όσους εισάγουν πρόβειο γάλα.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «οι κτηνοτρόφοι δικαίως διαμαρτύρονται, καθώς νιώθουν στο πετσί τους πως μένουν απροστάτευτοι από την κυβερνητική πολιτική. Ο κ. Αποστόλου, όσο και αν προσπαθεί δεν μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες του υπουργείου του από τη δημιουργηθείσα κατάσταση. Όσον αφορά τις προσλήψεις κτηνιάτρων αποδεικνύεται ότι αφού το ΥπΑΑΤ ζήτησε μόλις 5 κτηνιάτρους από τον Ά κύκλο της κινητικότητας –αίτημα που απορρίφθηκε- αρκέστηκε, στην πρόσληψη 6 κτηνίατρων από το 2015 ως την άνοιξη του 2018 και στο αίτημα για 2 κτηνίατρους μέσω του Β´ κύκλου κινητικότητας. Οι λοιπές προσλήψεις αφορούν κυρίως εποχικό ή ορισμένου χρόνου προσωπικό, με σκοπό την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου και τις ανάγκες για τα νοσήματα εκτάκτου ανάγκης. Και αυτές, όμως, κατά κύριο λόγο σε υπηρεσίες των Αθηνών και της Αττικής. Αυτό συμβαίνει όταν μόνο στη Λάρισα οι ανάγκες προσλήψεων, μετά τις αποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων, είναι υπερδιπλάσιες όσων κτηνιάτρων προσλήφθηκαν για όλη τη χώρα!

Για την διερεύνηση δε της δυνατότητας απαγόρευσης παραγωγής φέτας ΠΟΠ σε όσους εισάγουν πρόβειο γάλα, το θέμα παραπέμπεται προς εξέταση στην Διεπαγγελματική. Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι το ΥπΑΑΤ κωλυσιέργησε αναίτια τη σύστασή της, ενώ τώρα την καλεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ως εκ τούτου, η κατηφόρα στην τιμή του γάλακτος θα συνεχίζεται με τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα μεγιστοποιούν τα κέρδη συγκεκριμένων συμφερόντων και θα οδηγούν στην απόγνωση τους κτηνοτρόφους. Ο απολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τώρα που βρίσκεται στη δύση της, για τον αγροτικό κόσμο και ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία είναι απολύτως αρνητικός έως καταστροφικός, κι αυτό οι παραγωγοί το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ