ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΧΤΥΠΗΣΕ “ΚΟΚΚΙΝΟ”

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών δήμου Τυρνάβου με αφορμή τη μη καταβολή του υπόλοιπου 30% των αποζημιώσεων του 2017

Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες τα τοπικά  ” παπαγαλάκια ” του ΕΛΓΑ είχαν γεμίσει τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο με την πληροφορία ότι σήμερα Παρασκεύη ( 31/8/2018 ) θα καταβαλλόταν στους λογαριασμούς των αγροτών το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων που εκκρεμούν από το έτος 2017.

Επ ‘ αυτού λοιπόν πρέπει να γίνουν δύο παρατηρήσεις.Πρώτον , η Παρασκευή έφτασε και τα χρήματα είναι ακόμα…άφαντα.Αυτό αποδεικνύει τον συνεχή εμπαιγμό που υφίστανται οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ , ο οποίος ενώ εισπράττει κανονικά , υποχρεωτικά  και καθ’  ολοκληρίαν τις εισφορές των αγροτών ,  χρησιμοποιεί τη φάμπρικα των δόσεων στις αποζημιώσεις.

Δεύτερον , είναι απαράδεκτο να θριαμβολογούν  κάποιοι εκ των προτέρων για την καταβολή του υπολειπομένου 30% των αποζημιώσεων. Τα χρήματα αυτά δεν είναι ” δωράκι ” της κυβέρνησης στους αγρότες , αλλά λεφτά που δικαιούνται να λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Όσοι , όμως , τόλμησαν να θριαμβολογήσουν , ας σκεφτούν τώρα το ύψος στο οποίο έφτασε ο εξευτελισμός και η αναξιοπιστία τους , καθώς οι αγρότες σήμερα είδαν στους λογαριασμούς τους ” αέρα κοπανιστό “.

Ελπίζουμε ο νέος υπουργός να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά , για να αποσείσει από πάνω του το άγος της αναξιοπιστίας που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ