6 ΚΑΙ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΠΕΤΡΟ ΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

Το διήμερο 6 &7 Σεπτεμβρίου ο Π.Σ. Πλατανουλίων διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά την Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια Τυρνάβου με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τυρνάβου.
Μια γιορτή ¨σταθμός¨ στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου που δίνει μεγάλη αξία στο παραγόμενο προϊόν συνεισφέροντας στην διάδοση της παραγωγής και εκμετάλλευσης του.
Ειδικότερα φέτος θα προβληθούν τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και οι ιδιαιτερότητες της από τον επίκουρο καθηγητή του Παν. Θεσσαλίας κ. Γ.Νάνη.

Την Πέμπτη στο χώρο της γιορτής θα μας διασκεδάσει με ένα λαϊκό πρόγραμμα το συγκρότημα “Αντρες έτοιμοι για όλα”, ενώ τα παιδικά τμήματα του συλλόγου θα μας χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Την Παρασκευή 7/9 θα κοσμήσουν  στην σκηνή  κορυφαίοι δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής του αιώνα που διανύουμε που θα μας ταξιδέψουν μελωδικά σε όλες τις γωνιές της χώρας μας.
Κοντά μας θα είναι ο πατριάρχης του παραδοσιακού κλαρίνου ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ σε μια από τις τελευταίες του παραστάσεις…., ο κορυφαίος τραγουδιστής της δημοτικής μας παράδοσης ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ….καθώς και ο κορυφαίος σύγχρονος δεξιοτέχνης του κλαρίνου ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ!!

Μαζί τους καταξιωμένοι μουσικοί που αφήνουν έντονο το στίγμα τους πανελλαδικά όπως ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (βιολί), ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΡΕΤΑΚΗΣ(κρουστά-τραγούδι), ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ (λαούτο-τραγούδι) και δύο ανερχόμενες παραδοσιακές φωνές που θα καταπλήξουν το κοινό η ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ και ο ΘΩΜΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

Την παρουσίαση της γιορτής θα κάνει η κ. Μαρία Λαδά ενώ την μουσική επιμέλεια-σκηνοθεσία και οργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Καθ. Φυσικής Αγωγής-χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλης Ζιώγας.

Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με πολυπληθή ομάδα 60 χορευτών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ