ΝΔ: Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ…

Φωτιές άναψε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιους θα στηρίξει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα δώσει στήριξη ή χρίσμα στους υποψήφιους περιφερειάρχες σημείωσε ότι δεν θα κάνει το ίδιο και με τους υποψήφιους δημάρχους.

“Στις περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Για τον απλούστατο λόγο ότι, με τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του κράτους, οι Περιφέρειες είναι κρίσιμος αναπτυξιακός βραχίονας για την υλοποίηση της πολιτικής μας. Δεν σημαίνει αυτό, κατ’ ανάγκη, ότι θα υποστηρίξουμε υποψηφίους επειδή προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί κάπου να επιλέξουμε πρόσωπα τα οποία είναι έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Άρα θα στηρίξουμε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένους συνδυασμούς.

Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Αν πραγματικά πιστεύει κανείς στην χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών, τότε τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων, της στήριξης, και να δίνουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν με τον τρόπο με τον οποίο αυτές πιστεύουν ότι είναι ο πιο κατάλληλος. Ειδικά τώρα, υπάρχει το πρόσθετο πρόβλημα, για μας, της απλής αναλογικής”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στους κόλπους των αυτοδιοικητικών.

Βάσει των όσων δήλωσε ο πρόεδρος ο μόνος που θα κοιμάται ήσυχος στη Θεσσαλία θα είναι ο νυν περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έχει το χρίσμα στο τσεπάκι του.

Από εκεί και πέρα μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων η τοποθέτηση Μητσοτάκη προκαλεί ελπίδες και αισιοδοξία σε πολλούς που πιστεύουν ότι αν δεν έχουν να συναγωνιστούν κομματικό υποψήφιο θα μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη γαλάζια ψήφο στις εκλογές του Μαΐου.

Με αυτά και με αυτά σίγουρα ο πονοκέφαλος περνά στα τοπικά κομματικά στελέχη και σε όλους όσοι πίστευαν σε μια ανακοίνωση στήριξης από το κόμμα.

Ε ρε μπερδέματα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ