ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕ ΤΟ ΣΒΑΚ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο βασικός σχεδιασμός του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την εξέλιξη της Λάρισας, παρουσιάστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο από το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτη,

τον επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του ΣΒΑΚ Χρ. Ριζομυλιώτη και τον εκπρόσωπο του δικτύου Civinet Αναστ. Παπαδημητρίου.

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί ΣΒΑΚ, ενώ οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αναμένεται να διαμορφώσουν την πορεία εξέλιξης της πόλης για τα επόμενα δεκαπέντε με είκοσι χρόνια.

«Τα νέα έργα που θα γίνουν θα διαγράψουν την πορεία της πόλης για πολλά χρόνια, ενώ είναι μια δουλειά που σχεδιάστηκε επιμελώς από την αρχή της θητείας μας και πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη πανελληνίως που έχει σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης αναπτύχθηκε συζήτηση και για το ζήτημα των έργων που υλοποιούνται αυτή την περίοδο, τα οποία όπως τονίστηκε είναι ένα μικρό μόνο μέρος των παρεμβάσεων αναμόρφωσης δρόμων που έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ε.Π.