ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

“Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει πως δεν μπαίνει σε τέτοια μορφή αξιοποίησης, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως πληρώνουμε τις χρόνιες αδυναμίες της χώρας, όπως την έλλειψη Κτηματολογίου”, υπογράμμισε στο πλαίσιο συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με θέμα την εκχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο

ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Σημειώνοντας πως 121 συνολικά ακίνητα συνθέτουν τη σχετική λίστα, εκ των οποίων τα 47 αφορούν άμεσα το δήμο έχοντας κοινόχρηστο και κοινωφελή χαρακτήρα, ο κ. Καλογιάννης εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος που θα κοινοποιηθεί στο Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που χειρίζεται την υπόθεση, ώστε να εξαιρεθούν του τελικού καταλόγου που θα περιλαμβάνει τις μεταβιβάσεις ακινήτων στο Υπερταμείο.

«Η κυβέρνηση κλήθηκε να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας» τόνισε ο κ. Καλογιάννης, προκαλώντας λίγο αργότερα την έντονη αντίδραση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, η οποία έκανε λόγο για «δικαιολόγηση της κατάστασης».

«Δεν σας ακούσαμε να καταδικάζεται την κατάσταση παρά μόνο να τη δικαιολογείται και αυτό λέει πολλά», πρόσθεσε η κ. Καραλαριώτου, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για υποθηκευμένη χώρα και εκποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα και στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της δίωξης του γραμματέα της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη που έφερε προς συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Μπαμπαλής, ενώ με παρέμβασή του ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Σπηλιώτης ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση της Συγκλήτου να απορρίψει το νέο ν/σ του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο, θέμα που θα απασχολήσει άμεσα νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ