ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ 40ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΥΚΗ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον παραλίγο ακρωτηριασμό του χεριού ενός 40χρονου σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στη Νέα Λεύκη, όταν ο άτυχος εργαζόμενος σε επιχείρηση της περιοχής τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι στο ύψος του καρπού.

Ο τραυματίας, μεταφέρθηκε αρχικά με ΙΧ από τον τόπο του συμβάντος για να παραληφθεί στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Περιφερειακή οδό.

Ο άνδρας διακομίσθηκε στη μονάδα συγκόλλησης του Γενικού Νοσοκομείου, όπου και χειρουργήθηκε επιτυχώς.

ΤΟ ΕΚΛ

Στο θέμα του ατυχήματος αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΛ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Άλλο ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα», αυτή τη φορά σε συσκευαστήριο ξηρών καρπών, στη Νέα Λεύκη Λάρισας, προστέθηκε σήμερα στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που καταδεικνύει την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, εκφράζει τη συμπαράσταση της στον συνάδελφό μας που υπέστη εργατικό ατύχημα και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Καλεί τους εργαζόμενους, να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ:

  • Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν’ λόγω εταιρεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες-εργάτριες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com