ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τις μορφές και τις διαστάσεις του επιχειρείν, αλλά και μια γνήσια έκφραση της ελληνικής φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την προηγούμενη Δευτέρα Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, 13 εκπαιδευτικοί από σχολεία πέντε ευρωπαϊκών κρατών (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία και Πολωνία) που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus με το εξαιρετικά δραστήριο στην υλοποίηση ποικίλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου, έγιναν δεκτοί στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας. Θέμα του προγράμματος είναι η νεανική επιχειρηματικότητα και η δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης από τους μαθητές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης διοργανώθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Δ. Παπαλέξη ενημερωτική εκδήλωση , η οποία παρουσιάστηκε από την  Γ.Γ. του Επιμελητηρίου κυρία Καλλιόπη Τζήκα, στην οποία οι ξένοι επισκέπτες ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον πλούτο των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων που αναπτύσσει το τοπικό Επιμελητήριο και για την πολύμορφη συνεισφορά του στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το πρόγραμμα δημιουργίας εταιρίας  Agromarketing, το οποίο στοχεύει στην τόνωση της επιχειρηματικής διάστασης των επαγγελμάτων που σχετίζονται με το αγροτικό τομέα, καθώς και το πρόγραμμα «50 χλμ» , στόχος του οποίου είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας και η διάπλαση καταναλωτικής συνείδησης στους πολίτες της περιοχής μας.

Στην συνέχεια οι ξένοι προσκεκλημένοι και οι καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αρμενίου που τους συνόδευαν παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε το Επιμελητήριο και το οποίο περιελάμβανε ποικιλία τοπικών εδεσμάτων, στο πλαίσιο της σταθερής στόχευσης για προβολή και υπεράσπιση της τοπικής οικονομίας που έχει θέσει ως προτεραιότητα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ