ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., ήδη άρχισε να υλοποιεί τις δεσμεύσεις  του 4ου μνημονίου. Στη δημοσίευση της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, Αρ. φύλλου 2317 / 19 Ιουνίου 2018 μεταβιβάζονται 10.119 ακίνητα κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου συνολικού εμβαδού 511.357.451 τ.μ. στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.»

(ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) στα πλαίσια των 88 προαπαιτούμενων της αξιολόγησης δανειστών – κυβέρνησης.

Μετά τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία εντάσσονται στο Υπερταμείο των δανειστών και σχολεία! Επιχειρείται δε η απόκρυψη των σχετικών μεταβιβάσεων με τη χρήση πινάκων που περιέχουν μόνο τους κωδικούς. Και μόνο όταν εξειδικεύεται η αποκωδικοποίηση των αριθμών στους Δήμους, φανερώνονται το ποια δημόσια κτήρια και ποιοι δημόσιοι χώροι παραχωρούνται στην αρμοδιότητα της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)

Μετά τη δημοσιοποίηση σχολείων του Δήμου Βύρωνα που  έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο  και στο Δήμο Ζωγράφου συμβαίνει το ίδιο. Συγκεκριμένα, εκχωρούνται το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ζωγράφου, το 3ο και το 9ο Δημοτικό σχολείο Ζωγράφου, το Μουσείο Κοτοπούλη, το γήπεδο του Πέτρουλα, παιδική χαρά αλλά και χώρος του Πανεπιστημίου.

Θεωρούμε απαράδεκτη την όλη εξέλιξη και την  καταδικάζουμε ως απόλυτα αντιεκπαιδευτική και αντιδημοκρατική ενέργεια. Φέρνει την υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης σε αχαρτογράφητα νερά. Πιστεύουμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα πρέπει να αναδείξει το πρόβλημα, γιατί θέτει νέα εμπόδια στη σημερινή και μελλοντική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών υποδομών.

Ζητάμε να εξαιρεθούν οι υποδομές των δημόσιων σχολείων όλης της χώρας από την μεταβίβασή τους στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ