ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ.

Για τρίτη φορά οι γονείς των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας άνοιξαν τα σπίτια τους αλλά και την καρδιά τους για να φιλοξενήσουν 14 μαθητές από το Λύκειο του Tarnobrzeg της Πολωνίας για μία εβδομάδα (3-9 Οκτωβρίου 2018) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Μαρτυρίες από το 2ο Παγκ. Πόλεμο»

που εκπονεί το σχολείο από το 2016 έως το 2019.

Με τις προσπάθειες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών οι καλεσμένοι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία, γνώρισαν την πόλη και τους νέους με τους οποίους συνεργάστηκαν και έκαναν νέες φιλίες.

Επισκέφθηκαν: Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Εβραϊκή Κοινότητα Λάρισας, Μοναστήρι Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ελασσόνας, Κοιλάδα Τεμπών, Παράλια Λάρισας, Μετέωρα, Καλαμπάκα. Οι Πολωνοί φίλοι περιμένουν μαθητές και επαιδευτικούς από την Ελασσόνα στην πόλη τους μαζί με τους Ολλανδούς και Φινλανδούς εταίρους στις 10 Νοεμβρίου 2018.

Πιο ώριμοι πια οι μαθητές του ΓΕΛ Ελασσόνας και έχοντας γνωρίσει την κουλτούρα των Ευρωπαϊκών ανταλλαγών εδώ και δύο χρόνια, αφομοιώνουν  τις ανθρώπινες αξίες της συνεργασίας και συντροφικότητας  που θα υπηρετήσουν ως πολίτες της Ευρώπης. Οι καθηγητές του σχολείου τους ευχαριστούν που τους δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί τους αυτή την εμπειρία και να αισθάνονται περήφανοι γι’ αυτούς. Ευχαριστούω επίσης τους γονείς τους αφού χωρίς την υλική και ηθική υποστήριξή τους θα ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Η παιδαγωγική ομάδα:

Δημοβέλης Πέτρος, Δ/ντής 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας, Σδρένια Μαρία, Σαμαρά Ελένη, Αδαμούλα Βασιλική, Τσακνάκη Ελένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ