ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Με παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο γραφείο του υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη στη Λάρισα αντιδρούν οι αγρότες στις εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με το ακατάσχετο των λογαριασμών τους αλλά και την απόσυρση του φόρου στο κρασί.

«Παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη για δύο τεράστια θέματα που θίγουν την αγροτιά αλλά και τους καταναλωτές, την ώρα που μέχρι τις 26 Οκτωβρίου αναμένουμε τα τσεκ με τον κίνδυνο να κατασχεθούν τα χρήματά μας να είναι ορατός», τόνισαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Δευτέρας μέλη της ΕΟΑΣΝΛ.

Ζητώντας ρητή κυβερνητική δέσμευση για την κατάθεση τροπολογίας για την προστασία των λογαριασμών με ακατάσχετο στα 15.000 ευρώ ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας στάθηκε και στο θέμα της φορολόγησης του κρασιού, ενώ στηλίτευσε την κυβέρνηση και για τα «αγροτοδικεία» κάνοντας μάλιστα γνωστό πως δρομολογείται οικονομική εξόρμηση για τη στήριξη των αγροτών που αντιμετωπίζουν ανάλογες δίκες.

«Γίναμε “πελατάκια” των μεγαλοεκκοκκιστών», τόνισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές αναφερόμενοι και στις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, προσθέτοντας με νόημα πως «παραδίδεται το προϊόν χωρίς καμιά εγγύηση και προστασία», ενώ ειδική μνεία έγινε και για το πρόγραμμα νιτρορύπανσης, με τους αγρότες να ζητούν επίμονα επανακαθορισμό των κριτηρίων επικεντρώνοντας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί τους στο δήμο Κιλελέρ.

«Οι αγώνες επιβίωσης θα συνεχισθούν, ενώ μέσα από συνελεύσεις και επαφές θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας», κατέληξαν οι αγρότες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού χωρίς ρητή δέσμευση για τα αιτήματά τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ