ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Δικαιωμένος για τον αγώνα που έδωσε το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης

Στο τελωνείο της Λάρισας έφτασε η πολυαναμενόμενη διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου που ρυθμίζει το θέμα της απόσταξης για τους διήμερους αμπελοκαλλιεργητές, ύστερα από την παρέμβαση το βράδυ της Παρασκευής του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για την εκκίνηση

της διαδικασίας.

Η σημερινή θετική εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και της ΑΑΔΕ, και των πιέσεων που ασκήθηκαν στην πολιτική ηγεσία από τη δημοτική αρχή και τους αγρότες.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου

Με αφορμή τη σημερινή εξέλιξη ο δήμαρχος Τυρνάβου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Θέλω να ενημερώσω τους διήμερους αμπελουργούς του Δήμου Τυρνάβου πως το θέμα της φετινής αποστακτικής περιόδου έκλεισε με θετικά αποτελέσματα.

Όλη την περασμένη εβδομάδα μετά τη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ εργάστηκαν προς την εξεύρεση λύσης.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχα δηλώσει πως η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα κατάλληλα εργαλεία με σκοπό να βρεθεί λύση και να διασφαλιστεί ομαλά για φέτος η απόσταξη των αποθηκευμένων στέμφυλων. Κάτι το οποίο έγινε τελικά.

Την Παρασκευή δόθηκε λύση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτη, με οδηγία του η οποία έφτασε στα χέρια μου και κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Αυτό ήταν αποτέλεσμα αλλεπάλληλων επαφών και συζητήσεων που είχα το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό. Σήμερα η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε τεχνικό επίπεδο, με τη διευκρίνιση διαφόρων τεχνικών ζητημάτων και σχέσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Από δω και στο εξής οι προσπάθειές μου εντάσσονται στην εκκίνηση της διαδικασίας εξεύρεσης μόνιμης και βιώσιμης λύσης.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη  για το βάρος που ανέλαβε και το διεκπεραίωσε με θετικό τρόπο”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ