«ΣΤΟ ΠΟΔΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

“Στο πόδι” βρίσκονται οι συνταξιούχοι του νομού, εκπρόσωποι των οποίων παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο με αφορμή το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι κκ Ευάγγελος Βοζαλής (ΟΑΕ – ΤΑΕ), Ευάγγελος Κακαγιάννης (Πανελλήνια Ομοσπονδία ΟΑΕ), Δημήτρης Χατζημπάρμπας (πρόεδρος ΟΑΕ – ΤΣΑ),  Θεόδωρος Καραγώγος ( πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου), Αστ. Τσούτσας ( πρόεδρος Συλλόγου ΟΑΕΕ), Γιώργος Παπαδούλης ( αντιπρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ) απαίτησαν μεταξύ άλλων την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, απορρίπτοντας όπως υπογράμμισαν «και την ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και τον εφησυχασμό περί δίκαιης ανάπτυξης».

Οι συνταξιούχοι απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ανακοινώνοντας πως η μετακίνηση είναι δωρεάν και τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 8 το πρωί της Δευτέρας 19/11 από την οδό Καλλιθέας, ενώ το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει τα εξής:

Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης µε την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και επικουρικές µας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 από τα 360 που είναι σήμερα.

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών µας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων Χηρείας.

Άμεση απόδοση των δώρων.

Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ µε βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει.

Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εµπορευματοποίηση.

Διεκδικούμε ὁ,τι µας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικόὀ νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Κλείνοντας οι συνταξιούχοι ανέφεραν πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2410536160

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ