ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΦΩΤΟ)

Με απογοητευτική συμμετοχή, που σε επίπεδο νομού δεν ξεπέρασε το 10%, αλλά και ελάχιστους να δίνουν το παρών στην πλατεία Ταχυδρομείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Λάρισα η απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Ν.Τ Δημήτρης Παπαποστόλου αναφέρθηκε σε νέα λαίλαπα μέτρων και επίθεσης στα εισοδήματα από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, προσθέτοντας πως ευθύνη όλων είναι η συνέχιση του αγώνα.

«Η οικονομική αφαίμαξη ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή και της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαποστόλου, εστιάζοντας στην απαίτηση για άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, με το διεκδικητικό πλαίσιο να περιλαμβάνει τα εξής:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους..

Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής..

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Νωρίτερα χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου Θ. Καραγώγος και η πρόεδρος του Συλλόγου Α.Ξ.Ι.Α. Λ. Σαμαρά, ενώ έκδηλη ήταν η απογοήτευση για τη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com