ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Του Απόστολου Τσένη*
Στη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), είμαστε εναντίον οποιασδήποτε νέας μείωσης των συντάξεων. Αυτό που γίνεται σήμερα, είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Βλέπουμε την Κυβέρνηση να παζαρεύει να ξηλώσει κάτι που η ίδια έχει ψηφίσει και που η ΝΔ, το είχε καταψηφίσει.

Επιπλέον, θυμίζουμε σε αυτούς που μας κυβερνούν ότι για να καταδείξουμε την υποκρισία, τους είχαμε καταθέσει στη Βουλή, φέτος το καλοκαίρι, τροπολογία με την οποία προκαλέσαμε τον κ. Τσίπρα να καταργήσει τη προβλεπόμενη μείωση των συντάξεων, για την 1/1/2019, αλλά την απέρριψε.
Ταυτόχρονα, όμως, τα κυβερνητικά στελέχη ξεχνάνε ότι λόγω του νόμου Κατρούγκαλου οι νέοι συνταξιούχοι πήραν κουτσουρεμένες επικουρικές και κύριες συντάξεις. Ουσιαστικά, λοιπόν, τώρα έρχονται να δείξουν ότι δήθεν είναι κοινωνικά ευαίσθητοι, αλλά μόνο για τους παλαιότερους συνταξιούχους.
Έτσι, υποχρεούμαστε να σας ενημερώσουμε ότι κατηγορούμε την Κυβέρνηση στο θέμα των συντάξεων, για τους εξής λόγους :
– Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε συνολικά 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.
– Με το νόμο Κατρούγκαλου, περιέκοψε κατά 35% τις κύριες κατά 45% τις επικουρικές συντάξεις, για όλους τους νέους συνταξιούχους.
– Στη συνέχεια ψήφισε, δυο φορές, την περικοπή και των παλαιών συντάξεων, ενώ η ΝΔ καταψήφισε.
– Καταθέσαμε, τον περασμένο Ιούλιο, τροπολογία που πρόβλεπε την ακύρωση των διατάξεων του νόμου για την περικοπή των συντάξεων, αλλά η Κυβέρνηση την απέρριψε.
– Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο σχέδιο προϋπολογισμού δυο αντίθετες εκδοχές για τις συντάξεις και ότι περιμένει ακόμη σχετική απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι παραμένουμε ουσιαστικά σε Μνημόνιο και αυστηρή εποπτεία.
– Οι περικοπές των συντάξεων (τόσο εκείνες που ήδη έγιναν και ήδη εφαρμόζονται για όλους τους νέους συνταξιούχους, όσο εκείνες που ψηφίστηκαν για τους παλαιούς συνταξιούχους), δεν προβλέπονταν όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά προέκυψαν μετά το έγκλημα που διέπραξαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, και τέλος
– Η προσπάθεια της Κυβέρνησης, μόλις πριν το τέλος του βίου της, να ακυρώσει νόμους που η ίδια ψήφισε δείχνουν καιροσκοπική αντίληψη προεκλογικής σκοπιμότητας.
Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ