ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

Ανακοίνωση των δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου Σ. Χατζηκράχτη, Ν. Μπαντόγια και Γ. Σακοράφα για το θέμα του τσίπουρου

Κάτω από την αγωνιστική πίεση των αμπελοκαλλιεργητών του Δήμου Τυρνάβου, οι οποίοι βρίσκονταν επί 5 συνεχείς μέρες με τα τρακτέρ τους στους δρόμους, κατόπιν αποφάσεων των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και του Συλλόγου Αμβυκούχων Τυρνάβου,

η κυβέρνηση απέσυρε την απόφαση της για αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος των «διήμερων», στο τσίπουρο.

Η δυναμική παρουσία των μικρών αμπελοκαλλιεργητών και η αγωνιστική τους διάθεση, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κάμψουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να τους στερήσει το αναφαίρετο δικαίωμα, να μπορούν να μεταποιούν το προϊόν που παράγουν ώστε να εξασφαλίζουν ένα εισόδημα άκρως απαραίτητο για την επιβίωσή τους.

Κατάλαβαν ότι έχουν απέναντί τους, τους μεγαλοβιομήχανους και τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και τους κάθε φορά κυβερνώντες που τους υποστηρίζουν.

Η αναδίπλωση της κυβέρνησης και η υποχώρησή της δίνοντας την έγκριση να «ανοίξουν τα καζάνια», αφορά μόνο τη φετινή περίοδο, όπως δήλωσαν τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες. Για να είναι οι αμπελοκαλλιεργητές «νοικοκυραίοι στον τόπο τους» χρειάζεται οργάνωση και πάλη γιατί: «Τίποτα δεν μας χαρίζουν, όλα κερδίζονται με αγώνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ