ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΕΕ

Ανακοίνωση της Ενωσης Λογιστών Λάρισας

Για άλλη  μια φορά οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν τους αναλογούν.

Το ΟΕΕ με πρόσχημα την αύξηση του αριθμού σεμιναρίων για την αναγκαστική εκπαίδευση των Λογιστών –Φοροτεχνικών, αυξάνει το κόστος συμμετοχής από 30,00 ευρώ σε 50,00, σε μια εποχή δύσκολη για όλους.

Είμαστε αντίθετοι με το χαράτσωμα των συναδέλφων που δεν έχει καμία μα καμία λογική πέρα από την καλυτέρευση των  οικονομικών του ΟΕΕ.

Σε ένα επιμελητήριο που οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν καν το δικαίωμα να είναι μέλη.

Σε ένα επιμελητήριο που τα μέλη του δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους,  παρ΄ όλα αυτά αποφασίζουν για το χαράτσωμα ενός ολόκληρου κλάδου, που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε αντίξοες οικονομικές, ασφαλιστικές και φορολογικές συνθήκες.

Καλούμε την Διοίκηση του ΟΕΕ, όχι μόνο να πάρει πίσω την απόφαση για την αύξηση του χαρατσιού αλλά να αποφασίσει την μείωση του με προοπτική την κατάργηση του.

Επίσης, επισημαίνουμε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία του ΟΕΕ, έτσι ώστε όλοι οι λογιστές των ΤΕΙ και ΙΕΚ να είναι μέλη του με δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της διοίκησης του.

Το παρόν διαβιβάζουμε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και δια μέσω του τύπου σε κάθε αρμόδιο φορέα, έτσι ώστε να ανακληθεί η αδικαιολόγητη αύξηση του δικαιώματος συμμετοχής στα αναγκαστικά σεμινάρια.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com