ΚΤΗΝΩΔΙΑ: ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΚΥΛΟΣ

Νέα περίπτωση κακοποίησης ζώου απασχολεί τις τελευταίες ώρες τους φιλόζωους, καθώς αδέσποτο σκυλί εντοπίστηκε χτυπημένο και αβοήθητο σε αγροτικό δρόμο της Νίκαιας, ενώ το δύσμοιρο ζώο δεν τα κατάφερε καταλήγοντας στα βαρύτατα τραύματά του παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας το σκυλί εντοπίστηκε την Τρίτη σε άθλια κατάσταση από διερχόμενο που ειδοποίησε φιλοζωική της Λάρισας (Αδέσποτοι Εθελοντές), ενώ όπως διαπιστώθηκε από εθελόντρια που έσπευσε στην περιοχή καταφέρνοντας να προσεγγίσει το ζώο αυτό παρέμενε για μέρες στο οδόστρωμα, παράλυτο στα πίσω πόδια, ενώ διερχόμενος έβαλε μια κουβέρτα σε διπλανό κάδο απορριμμάτων προκειμένου να προστατευθεί από το κρύο.

Όπως προέκυψε από την κτηνιατρική εξέταση ο σκυλάκος όχι απλά είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο, αφού η λεκάνη και τα πίσω πόδια ήταν σπασμένα σε πολλά σημεία και έφερε ολική διατομή νωτιαίου μυελού, αλλά είχε δεχθεί και πυροβολισμούς, καθώς εντοπίστηκαν σκάγια (πιθανότατα αεροβόλου) στην κοιλιακή χώρα και τα πλευρά.

Ο σκύλος υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, μια ακόμη θυσία στο βωμό της ανθρώπινης ασυνειδησίας που καταλήγει να ξεσπά τη μανία της σε ανυπεράσπιστα πλάσματα. Μόνο ντροπή, αφού ως συνήθως και σε αυτή την περίπτωση ουδείς είδε ή άκουσε το παραμικρό!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ