ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ Ο Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Τριγμούς προκαλεί και στο Κίνημα Αλλαγής η Συμφωνία των Πρεσπών και η κουβέντα που έχει ανοίξει μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση. «Θετικός» σε μία κατ’ αρχήν ιδεολογική συζήτηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ, εμφανίσθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός,

προκαλώντας την οργή του συναδέλφου του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που δήλωσε «λυπημένος» και «ντροπιασμένος».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, στη συνέντευξη που παραχώρησε «Στο Κόκκινο» στους συναδέλφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Βαγγέλη Καραγεώργο, διαπίστωσε πως «έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες», για έναν διάλογο μεταξύ δύο «όμορων χώρων» όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση. Ωστόσο, διευκρίνισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο «πρέπει να επουλωθούν τα τραύματα που υπάρχουν».

Ο πρωθυπουργός, είπε, «νομίζω ότι θα έχει την πρωτοβουλία σε αυτό … για μία κατ’ αρχήν ιδεολογική συζήτηση» και συμπλήρωσε πως «αν προκύψει κάτι, αυτό θα είναι πολύ θετικό».
Εξήγησε πάντως πως το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί άμεσα, «θα το ευχόμουν, αλλά το βλέπω δύσκολο» σχετίζοντας τη δυσκολία με την προεκλογική περίοδο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε πως δεν έχει πει ότι θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών «για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω … όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο Δημ. Κρεμαστινός υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή «έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό Μακεδονία, έχει όμως το μειονέκτημα -παρότι έχει γίνει ρηματική διαβεβαίωση πως η γλώσσα και η εθνότητα κτλ. θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε- ότι αυτό δεν είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα».

Όσον αφορά το εσωτερικό του κόμματός του εκτίμησε πως η απόφαση που θα λάβει η ΚΟ θα πρέπει να γίνει «σεβαστή από όλους (…), λέγοντας ότι αυτός που δεν συντάσσεται, «αυτομάτως δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, όποιος κι αν είναι».
Τόνισε μάλιστα ότι αυτό ισχύει και για τον κ. Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ, καθώς «είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛΛ … την απόφαση θα την πάρει η πρόεδρος του κόμματος, η κ. Γεννηματά».

Οργή Κωνσταντινόπουλου

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού δεν ήχησαν καλά στα αυτιά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, απάντησε στα όσα είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έγραψε: «Η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγο πριν από τις εκλογές είναι απίστευτη. Αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα, αδικούν την προσπάθεια όσων πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

efsyn.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com