«Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ» ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «Ο Ιπποκράτης», το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας και τις Εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη» παρουσιάζουν το βιβλίο της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου:

«Η σπηλιά του Φιλοκτήτη», την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, στις 7:00 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο, με ελεύθερη είσοδο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Αγγελική Νάκα (φιλόλογος, πρώην γυμνασιάρχης), θα σχολιάσει η Ολυμπία Καλαμπαλίκη (ψυχολόγος), θα μιλήσει η Αθηνά Γόμπου (νεφρολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη ΜΤΝ ΙΑΣΩ Θεσσαλίας), εκ μέρους του Ι.Σ.Λ.  και η συγγραφέας Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ Αργύρης Γιουρούκης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει η υπεύθυνη του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου.

Ο 15χρονος Γεράσιμος ζει με την οικογένειά του στη Λήμνο και μετά από μια εκπαιδευτική εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, η περιέργειά του θα τον οδηγήσει να μπει στη σπηλιά του Φιλοκτήτη όπου, εντελώς απρόσμενα, θα συναντήσει έναν ρακένδυτο ηλικιωμένο άντρα, που ισχυρίζεται πως είναι ο ίδιος ο μυθικός ήρωας, που οι Αχαιοί εγκατέλειψαν στο νησί, όταν εκστράτευσαν κατά της Τροίας. Εξαιτίας μιας σειράς παράξενων γεγονότων αναγκάζεται να συνυπάρξει μαζί του για ένα διάστημα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού και να τον ακολουθήσει στις καθημερινές του συνήθειες.

Κοιμούνται στη σπηλιά, περπατούν στην παραλία και στον λόφο, συζητούν, τρώνε, ονειρεύονται, διαφωνούν, τσακώνονται, συμφιλιώνονται και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία συνυπάρχουν, παρά τις μεγάλες τους διαφορές, γνωρίζουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον, μέχρι που φτάνει η στιγμή οι δρόμοι τους να χωρίσουν και να συνεχίσουν ο καθένας, στη δική του εποχή, την προσωπική του πορεία. Ποιος είναι ο μυστηριώδης κάτοικος της σπηλιάς και γιατί συνάντησε τον Γεράσιμο; Πώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Μήπως κάτι έπρεπε να μάθει ο Γεράσιμος απ’ αυτόν τον παράξενο άντρα; Ή ήταν όλα στη φαντασία του έφηβου αγοριού;

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com