ΕΚΟΨΑΝ ΠΙΤΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης για την κοπή της ετήσιας πίτας το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστή ταβέρνα στη Ραψάνη.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελική Γεροβασίλη  στο λόγο της, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου, σχετικά με το έτος που πέρασε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Μανώλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ραψάνης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πολλοί  προσκεκλημένοι.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ επιβράβευσε και αναγνώρισε το έργο του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης.

Η βραδιά κύλησε με πολύ κέφι τραγούδι και χορό.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Σε μια εποχή που κάποιοι επιχειρούν να μας πείσουν ότι κάθε προσπάθεια που προάγει την παράδοση και τον πολιτισμό, είναι γραφική και οπισθοδρομική, εσείς, μέσα από το έργο σας, δίνετε την καλύτερη απάντηση πως οι ρίζες, οι αξίες και τα ιδανικά μας είναι εκ των βασικών συστατικών, που διατηρούν τη χώρα όρθια».

Με αυτά τα λόγια, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλλας, εγκωμίασε τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραψάνης για το έργο τους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού τις ευχαρίστησε για την πρόσκληση, τόνισε:

«Την ίδια στιγμή, που σε όλη τη χώρα γίνονται ανάλογες εκδηλώσεις ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, η Κυβέρνηση παραδίδει άνευ όρων  μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς, αγνοώντας επιδεικτικά την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο ζητούμε το αυτονόητο:

Να μην υποθηκεύει την πατρίδα μας, μια κυβέρνηση μειοψηφίας, με μια απόφαση ντροπής και εθνικής υποτέλειας.

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί τους και ο ελληνικός λαός θα τους στείλει οριστικά στο χρονοντούλαπο της λήθης».

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Στην αξία του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης -αλλά και κάθε πολιτιστικός σύλλογος- στην ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών Γιώργος Μανώλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στη γραφική κοινότητα.

Ο Γιώργος Μανώλης, κληθείς από την πρόεδρο κ. Αγγελική Γεροβασίλη να απευθύνει χαιρετισμό, συνεχάρη τις γυναίκες του δραστήριου Συλλόγου για την πολυεπίπεδη δράση τους. Όπως μεταξύ άλλων είπε «….το έργο που επιτελείτε για τη διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων, της γραφικής Ραψάνης είναι σημαντικό! Κι αυτό συντελείται, και είμαι πεπεισμένος για αυτό, διότι αγαπάτε τον τόπος σας, το χωριό σας τη Ραψάνη. Αυτή την Αγάπη να εμφυσήσετε στα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, για να έχουμε συνέχεια σαν κοινωνία. Είμαι ευτυχισμένος που γνώρισα από κοντά το σύλλογο σας, είναι τιμή μου που συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια μαζί σας και ευελπιστώ μετά τις δημοτικές εκλογές του τρέχοντος έτους η συνεργασία μας αυτή να είναι περισσότερο εποικοδομητική. Κλείνοντας ο κ. Μανώλης  ευχήθηκε η νέα χρόνια να είναι ακόμη πιο δημιουργική».

Καλή Χρόνια με υγεία, δύναμη και αντοχές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ