ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Η “AGROTHESSALY” (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Σκεπαστή της Νεάπολης η 12η Agrothessaly, ενώ εκπρόσωποι φορέων, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές έδωσαν το παρών στην τελετή και τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

«Πρόκειται για κορυφαία εκδήλωση εξωστρέφειας και προβολής της πόλης με στόχευση την ευρωπαϊκή της πιστοποίηση», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, προσθέτοντας με νόημα πως «η στήριξη της συγχώνευσης ΤΕΙ και Πανεπιστημίου αποτέλεσε στρατηγική επιλογή, αφού η Λάρισα μπορεί να γίνει Κέντρο Αγροτικής Εκπαίδευσης στη χώρα».

Την άψογη συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων εξήρε σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης έκανε μια αναδρομή στις δράσεις του υπουργείου από το 2015 για να καταλήξει στην πρόσφατη ψήφιση «ενός προϋπολογισμού ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο κ. Κόκκαλης εξήγγειλε την ψήφιση μέσα στον επόμενο μήνα φορέα διαχείρισης για την αξιοποίηση της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, καθώς και τη σημαντική αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων αγροτών από τα προγράμματα των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της βιολογικής κτηνοτροφίας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

Νωρίτερα οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης από τους διοργανωτές δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα και τη μεγάλη γκάμα των συμμετεχόντων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώθηκαν και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ