ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Συνέντευξη στο paidis.com του Χρήστου Κερκένη,υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου του Γ. Κόκουρα, 

Ο Χρήστος Κερκένης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αργυροπούλι και είναι παντρεμένος με ένα παιδί, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλειών. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου επί σειρά ετών, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων, καθώς επίσης και υπεύθυνος του αιμοδοτικού συλλόγου Αργυροπουλίου.

Πρόκειται για ένα δραστήριο και κοινωνικό άτομο με αποτέλεσμα και η συζήτηση μαζί του να είναι ενδιαφέρουσα:

Η ενασχόληση σας με τα κοινά και η απόφασή σας να διεκδικήσετε τη θέση του δημοτικού συμβούλου, πώς προέκυψε;

Για να ασχοληθείς με τα κοινά, θα πρέπει να διακατέχεσαι από το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο σου. Άλλωστε, το έργο που επιτελείς, αποτελεί και αδιάψευστο μάρτυρα των προθέσεων που έχεις για το κοινωνικό σύνολο.

Θεωρώ πως οι πολίτες καταλαβαίνουν όσους διακατέχονται από την αγάπη για τον τόπο τους. Εμπιστεύονται και στηρίζουν ακόμα και εθελοντικά τις δράσεις εκείνες που έχουν απήχηση στην ίδια την κοινωνία. Αυτά είναι τα μηνύματα που εισπράττω καθημερινά από την επαφή μου με τους δημότες όλου του δήμου.

– Τι είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση για εσάς;

Ο μοχλός ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας σήμερα. Η τοπική περιφερειακή ανάπτυξη με την δημιουργία κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών θα οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση που την μαστίζει. Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η αμεσότητα, η επαφή με τον πολίτη, η επίλυση του προβλήματος του όταν αυτό είναι εφικτό, η ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπο, η χαρά και η ηθική ικανοποίηση που σου χαρίζει αυτό.

Τι μήνυμα στέλνετε στους δημότες, ενόψει των εκλογών του Μαΐου;

Μπορεί να υπολείπονται ακόμα δυόμισι μήνες για την προσφυγή στις κάλπες, όμως σας διαβεβαιώνω ότι ο Γιάννης Κόκουρας διαθέτει έτοιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα στο δήμο. Εμείς, λέμε «πρώτα ο πολίτης», βάζοντας τέλος σε μια νοοτροπία που είχε όλα αυτά τα χρόνια, ως προτεραιότητα τις ανάγκες του μερικού έναντι του συνόλου. Στο επίκεντρο των δράσεων μας βρίσκεται ο άνθρωπος, ως ο άμεσος αποδέκτης των πρωτοβουλιών που θα υλοποιήσουμε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Στηρίζουμε τις θέσεις μας και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε, χάρη στη στήριξη και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ