ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την αντιμετώπιση των εκατοντάδων «ανταρτών» σε δήμους της χώρας κάνει η ΝΔ. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 676 εγκύκλιο που απέστειλε πριν λίγες ημέρες ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. Στο κείμενο γίνεται:

-Σαφής διαχωρισμός των «ανταρτών» στις δημοτικές, όπου υπάρχει ανοχή, και τις περιφερειακές εκλογές.

-Τίθεται ως παραβίαση της «κόκκινης» γραμμή η συμμετοχή στελεχών της ΝΔ σε συνδυασμούς που στηρίζονται επίσημα από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ΧΑ.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ΕΓΚΥΚΛΙΟ:

«Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει. Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα. Στις περιοδείες του Προέδρου καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Στις περιπτώσεις που στελέχη μας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης».

Τι προέβλεπε προηγούμενη εγκύκλιος

Υπενθυμίζεται ότι  τον περασμένο Σεπτέμβριο ο γραμματέας της ΝΔ με εγκύκλιό του σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, είχε στείλει σαφή προειδοποίηση στους «αντάρτες», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη Υποψηφίου ή/και Συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος». Προειδοποίηση που, όπως φαίνεται, πλέον δεν ισχύει.

Αυγενάκης: Καμία αλλαγή στάσης

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης μιλώντας χθες στον ρ/σ Focus 103.6 επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι δεν υπάρχει «καμία αλλαγή στάσης, καμία παρερμηνεία. Οτιδήποτε άλλο προέρχεται από αυτούς που θέλουν να ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει, μια εγκύκλιο που εστάλη και απλά διευκρινίζει το ρόλο που πρέπει να έχουν οι κομματικές μας οργανώσεις στις εκλογές που έρχονται και την ανάγκη να έχουν όλα τα κέντρα εκλογικούς αντιπροσώπους για την ομαλή και ορθή διεξαγωγή των εκλογών. Όσοι επιθυμούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο με την εν λόγω εγκύκλιο, καλά θα κάνουν να την διαβάσουν προσεκτικά και να μην παραπλανούν στελέχη και πολίτες», πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Αυγενάκης εστιάσε κυρίως στον γεγονός ότι, όπως είπε, «η στάση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη εξ αρχής: για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στηρίζουμε  την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου».

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ