ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ενθουσιώδης κριτική  από τον Αλέξη Κωστάλα και τον  διεθνή μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη

Εν μέσω επιδοκιμασιών από πλευράς του κόσμου για την σχολική χορωδία του Δημ.Σχολείου Συκουρίου Λάρισας,  έριξε την αυλαία της η 11η Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο στο Μουζάκι  Καρδίτσας.

Με το γνωστό καλλιτεχνικό αφηγητή και παρουσιαστή του κλασσικού θεάτρου και μουσικής κ. Αλέξη Κωστάλα, να συγχαίρει τους μαθητές για την άψογη-επαγγελματική εμφάνιση, τόσο για την αρμονία της σχολικής χορωδίας όσο και για την πειθαρχία της εκτέλεσης και  του συντονισμού της μαέστρου με τους μικρούς μαθητές, καθώς και με  το διάσημο μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη ο οποίος  συνεχάρη όλους τους συντελεστές της ομαδικής προσπάθειας   από κοινού να δίνουν το « πράσινο φως» για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Μέρος της συλλογής του Μίκυ Θεοδωράκη «40 Τραγούδια για Παιδάκια και Παιδιά»  αποτέλεσε το ρεπερτόριο των τραγουδιών που  επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου κα Βάσω Κουγιάννη καθώς- σε σχετικά μικρό διάστημα- αξιοποιήθηκαν στο μέγιστο βαθμό τόσο οι ώρες της μουσική παιδείας  στο σχολείο,  όσο και ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου .

Γονείς και εκπαιδευτικοί σε αγαστή συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου κα Δημ.Τσουρέλη, με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και με τις ευγενικές χορηγίες των κκ Γ.Αργυρίου και Κ. Πράπα, κατάφεραν να δώσουν στους μικρούς μαθητές του σχολείου όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να παρουσιάσουν μια πραγματικά  εξαιρετική μουσική πανδαισία η οποία άφησε ενθουσιασμένο το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Αποκορύφωμα της βραδιάς αποτέλεσε η από κοινού παρουσίαση  με το μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Άργους της σύνθεσης   του Θεόδωρου Αντωνίου “ΣΤ’ΑΛΟΓΑ».

Η σχολική χορωδία του Δημ.Σχολείου Συκουρίου αποτελεί μια προσπάθεια της τοπικής  σχολικής κοινότητας τους τελευταίους 12 μήνες  και έχει ανεβάσει  τον Ιούνιο του 2018 με επιτυχία το μιούζικαλ (οπερέτα )  « Η Μαγική φλογέρα».

Αξιοσημείωτα  ήταν επίσης τα  χειροκρότημα  σε όλα τα άλλα διαγωνιζόμενα σχολεία, της βραδιάς  μα ιδιαίτερα στους μαθητές του ειδικού σχολείου Λάρισας οι οποίοι έδωσαν ένα τρανταχτό μάθημα ζωής σε όλους τους παρευρισκόμενους με τη συγκλονιστική εμφάνιση τους.

Επόμενο ζητούμενο και συνάμα  πρόκληση για την ομάδα της σχολικής χορωδίας αποτελεί η εξεύρεση χορηγών στο  Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Novisad της Σερβίας στις 11 Μαΐου 2019.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ