ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ

dav

Τις πληγείσες περιοχές του Δαμασίου επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Κόκουρας Γιάννης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του λίγη ώρα μετά την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή  που υπέστησαν οι καλλιέργειες από το Δαμασούλι μέχρι τα Πλατανούλια.

Αυτό που διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση είναι ότι οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές και φτάνουν στο 100%. Σε πρώτη φάση πρέπει ο ΕΛΓΑ την Δευτέρα άμεσα να εκτιμήσει τις ζημιές και αφού γίνουν οι αναγγελίες από τους αγρότες σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να αποζημιωθούν. Και όταν λέμε να αποζημιωθούν αυτό να γίνει στο σύνολο της ζημιάς και όχι με προκαταβολή και την εξόφληση μετά από χρόνια.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για να πάρουν την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν ,αφού κάνουν την φετινή δήλωση ΟΣΔΕ, τις εισφορές στον ΕΛΓΑ. Και εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πρέπει πρώτα να πληρώσεις και μετά να σου δώσουν όχι το σύνολο της αποζημίωσης αλλά την προκαταβολή κουτσουρεμένη με τους συντελεστές του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες της περιοχής είναι σε απόγνωση καθώς σε λίγα λεπτά καταστράφηκε όλη η παραγωγή τους και εμείς ως Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου στεκόμαστε στο πλευρό τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ