Ο κ. ΜΟΥΣΙΟΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΗΤΤΑΣ Η ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

Σκληρή απάντηση του δημάρχου Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου στον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής του “Ενωμένου Κιλελέρ”

Ο κ. Μούσιος θέλει να αποκλείσει εκατοντάδες αγρότες του Δήμου Κιλελέρ από τη γη τους; Η ανάρτηση του στα ΜΜΕ συνιστά ένα πρωτοφανές ολίσθημα απολύτως ενδεικτικό, αφ’ ενός μεν, της απόλυτης άγνοιάς του για τη Νομοθεσία και την Αυτοδιοίκηση κι αφ’ ετέρου του πανικού στον οποίο βρίσκεται. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υποψήφιος είναι αντίθετος σε έργα

βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας και μάλιστα στην αιχμή των αγροτικών εργασιών, όταν δηλαδή αυτά είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία στους παραγωγούς. Και μάλιστα σε ποιο Δήμο; Στο δήμο Κιλελέρ, στην καρδιά της αγροτικής παραγωγής της πατρίδας μας.

Όσα υποστηρίζει ο κ. Μούσιος είναι ασύστολα  ψεύδη τα οποία παραπέμπουν στη γνωστή φράση του μεγάλου μας λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη: «Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν». Είναι γνωστό ότι αυτός και οι συνεργάτες του(;) έχουν πλήρη άγνοια για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Σαν να μην φτάνει αυτό δε φροντίζει ούτε για το αυτονόητο. Να ενημερωθεί για να προστατέψει αρχικά τον εαυτό του και στη συνέχεια  το συνδυασμό του από τη γελοιοποίησή του(ς), στην οποία συχνά με «μαθηματική ακρίβεια» διολισθαίνει. Προφανώς, θεωρεί τους δημότες  ιθαγενείς στους οποίους τάζει χρωματιστέ χάντρες. Δεν αντιλαμβάνεται, όμως ότι όποιος εκφέρει δημόσιο λόγο και πολύ περισσότερο, όποιος είναι υποψήφιος, ούτε έχει το ακαταλόγιστο ούτε μπορεί να «ποντάρει» για την εκλογική του επιτυχία στην καπηλεία του μόχθου των παραγωγών οι οποίοι αγωνίζονται μέρα και νύχτα στα χωράφια τους για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν, για να ξέρει:

-Από την κείμενη νομοθεσία προβλέπεται απ’ ευθείας ανάθεση μέχρι του ποσού των 20 χιλιάδων ευρώ ανά δημοτική ενότητα.

-Την Άνοιξη του 2018 ο Δήμος Κιλελέρ προχώρησε σε ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια αδρανών υλικών λατομείου. Με την εταιρεία που μειοδότησε υπογράφηκε σύμβαση συνολικού κόστους 127.946,67 ευρώ. Με τα υλικά αυτά, έγιναν έργα αποκατάστασης της βατότητας των αγροτικών δρόμων με, όπως οι ίδιοι παραγωγοί δηλώνουν, εξαιρετικά αποτελέσματα.

-Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών (υπενθυμίζεται ότι τρεις φορές ο Δήμος Κιλελέρ κηρύχθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης) προκλήθηκαν ζημιές στην αγροτική οδοποιία. Μετά από αιτήματα πολλών παραγωγών να αποκατασταθούν οι ζημιές, τώρα που οι αγροτικές εργασίες βρίσκονται στην αιχμή τους, ο Δήμος Κιλελέρ, όπως προβλέπει η νομοθεσία, προχώρησε σε συμπληρωματική σύμβαση με τον ανάδοχο για να προμηθευτεί πρόσθετα αδρανή υλικά στην ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ του διαγωνισμού του 2018. Πρόκειται για μια πάγια, νόμιμη και ηθική  διαδικασία που χρησιμοποιείται από τους Δήμους όταν επείγονται να γίνουν τέτοια έργα κι εφ’ όσον ο ανάδοχος συμφωνήσει να ισχύσει η τιμή του διαγωνισμού.

Με άλλα λόγια, ο Δήμος Κιλελέρ ακολούθησε τη συγκεκριμένη, επαναλαμβάνουμε νόμιμη και ηθική, διαδικασία όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει τάχιστα τις απαιτούμενες εργασίας προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη γη τους για να την καλλιεργήσουν. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι δημότες.

Όπως επίσης αντιλαμβάνονται γιατί ο κ. Μούσιος επέλεξε τη χθεσινή ημέρα για να δημοσιεύσει ένα ακόμη τερατώδες ψέμα του. Είναι προφανές ότι πανικοβλήθηκε από την ανακοίνωση του ισχυρού ψηφοδελτίου της μεγάλης δημοτικής παράταξης «ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ» και την, κατά κοινή ομολογία, εντυπωσιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Νίκαιας. Του θυμίζουμε ότι ο πανικός  είναι κακός σύμβουλος που οδηγεί σε ατοπήματα. Εν κατακλείδι,  ο ίδιος θα πρέπει έγκαιρα να επιλέξει μεταξύ μιας αξιοπρεπούς ήττας στις εκλογές ή  του πλήρους  πολιτικού εξευτελισμού του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ