ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ LEONARDO da VINCI ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου  πραγματοποίησαν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019  διδακτική επίσκεψη στην  έκθεση  με θέμα «Leonardo da Vinci, the man, the art, the genius» στο «Ergon Showground», που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στο Βόλο. Η έκθεση διοργανώθηκε από το «Ergon Showground» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός»

και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Leonardo Da Vinci με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του..

Αρχικά,  μαθητές και εκπαιδευτικοί  παρακολούθησαν ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ του «History Channel» για τη ζωή του Leonardo Da Vinci, για τη λειτουργία των μηχανών και τα έργα του Leonardo, ζωγράφου και αρχιτέκτονα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές θαύμασαν παραπάνω από 20 μοντέλα των μηχανών του Λεονάρντο, που αναπαράχθηκαν πιστά από σχέδια που λήφθηκαν απευθείας από τους ατλαντικούς κώδικες χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής, ξύλο, μέταλλο, κορδόνι, υφάσματα. Πολλά από τα μηχανήματα είναι διαδραστικά και οι μαθητές  μπόρεσαν  να δοκιμάσουν τη λειτουργία τους. Επίσης θαύμασαν πολλά αντίγραφα των έργων ζωγραφικής του, όπως το Μυστικό Δείπνο, τον άνθρωπο του Βιτρούβιου, με έμφαση στα μυστικά της Μόνα Λίζα. 

Η έκθεση ολοκληρώθηκε στον εξωτερικό χώρο σε διαδραστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης, όπου τα παιδιά κλήθηκαν  να συμμετάσχουν  δημιουργικά δουλεύοντας με διάφορα υλικά και χρώματα ή κατασκευάζοντας κάποιο μοντέλο των μηχανών που είδαν στην έκθεση.
Οι μαθητές, μέσω της ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής επίσκεψης, ανακάλυψαν την ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο και εξερεύνησαν τον τρόπο σκέψης και το μυαλό του «απόλυτου Homo Universalis», που δημιούργησε και έθεσε τις βάσεις για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο. Ήταν μια εξαιρετική επίσκεψη!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ