ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο 2019 για τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Οι αλλαγές αυτές προέκυψαν κυρίως από την κατάργηση του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, τα Τμήματα των οποίων εντάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετονομάζεται σε Τμήμα Φιλοσοφίας
  • το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ, μετονομάζεται σε Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.
  • επίσης, το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κατατέμνεται στα εξής νέα Τμήματα: α) Τμήμα Φιλοσοφίας και β) Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Θεσσαλονίκη) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα λειτουργήσουν δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις: α) Εφαρμοσμένης Πληροφορικής-Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών και β) Εφαρμοσμένης Πληροφορικής -Πληροφοριακά Συστήματα.
  • το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας μεταβάλλει το γνωστικό του αντικείμενο και μετονομάζεται σε Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών (Μυτιλήνη) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας μετονομάζεται σε Τμήμα Ζωικής Παραγωγής.
  • το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία μετονομάζεται σε Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
  • οι Σχολές του Λιμενικού Σώματος για πρώτη φορά φέτος εντάσσονται στο 1ο, 2ο και 4ο πεδίο και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων φέτος θα δεχθεί εισακτέους και άρα θα υπάρχει στο μηχανογραφικό δελτίο του 2019 στο 2ο πεδίο.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τα 4 επιστημονικά πεδία:

1: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

2 :ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

3: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

4: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ