ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΧΡΟΝΙΑ

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και η Τούμπα… φλέγεται. Ο ΠΑΟΚ είναι ξανά πρωταθλητής Ελλάδας, κατακτώντας και μαθηματικά το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Όλη την εβδομάδα οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά προετοιμάζονταν για το μεγάλο σημερινό πάρτι, καθώς ο ΠΑΟΚ  χρειαζόταν τουλάχιστον έναν βαθμό για να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα εδώ και 34 χρόνια.

Η Τούμπα σε πανηγυρική διάθεση από πολύ νωρίς INTIME SPORTS

Ένα πρωτάθλημα που είχε φτάσει να γίνει «εμμονή» σε παίκτες, διοίκηση και οπαδούς εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κυρίως μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν.

Καλεσμένος στη σημερινή φιέστα ο υποβιβασμένος Λεβαδειακός, ο οποίος δεν θα μπορούσε να προβάλει καμία αντίσταση στο ραντεβού των παικτών του ΠΑΟΚ με την ιστορία.

Παρών έξω από το γήπεδο και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, εδώ σε στιγμιότυπο με τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας, Αντελίνιο Βιερίνια INTIME SPORTS

Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-0 πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και δίνοντας από νωρίς το έναυσμα για φρενήρεις πανηγυρισμούς. Σκόρερ οι Σάκχοφ (3’) και Μπίσεσβαρ (πέναλτι 9’). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, μάλιστα, κέρδισε και δεύτερο πέναλτι (29’) στο οποίο ο Πέλκας αστόχησε. Το πάρτι συνεχίστηκε και στο 81′ ο Σβιντέρσκι «έγραψε» το 5-0 μετά από ασίστ του Λέο Ζαμπά.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν. Σκόρερ και σήμερα. INTIME SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κυριαρχία συνεχίστηκε με τον Βαρέλα να κάνει το 3-0 στο 53’ και τον Σάκχοφ να σκοράρει για δεύτερη φορά (59′) για το 4-0.

Συγκινητική η στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ο  34χρονος Στέλιος Μαλεζάς (78’ στη θέση του Βαρέλα), ο οποίος υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ για 14 χρόνια (δύο θητείες) για να πάρει ακόμη μία συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το θερμό χειροκρότημα από τους φιλάθλους.

Ξεχωριστή παρουσία στις ασφυκτικά γεμάτες κερκίδες της Τούμπας εκείνη του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, του πρώην στράικερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει βάλει το δικό του… μεγάλο λιθαράκι στην αναγέννηση της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Πλέον αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία, όμως δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σημερινή ημέρα.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Ο πρώην «κίλερ» της ομάδας δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρτι INTIME SPORTS

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα κορυφαία στιγμή ήταν η είσοδος του τραυματισμένου Βιεϊρίνια στον αγωνιστικό χώρο. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα μείνει για αρκετούς μήνες εκτός αγώνων, μπήκε λίγο πριν το τέλος του ματς για να γιορτάσει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της ομάδας φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Μετά την απονομή του τίτλου η μεγάλη γιορτή του ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο (επισήμως) και σε πάρα πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας (ανεπισήμως).

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν 34 χρόνια για τη στιγμή αυτή INTIME SPORTS

Η γιορτή είχε ξεκινήσει, ούτως ή άλλως, από χθες με εντυπωσιακές εικόνες από την παραλία Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 93α γενέθλια του συλλόγου.

Επόμενος στόχος για τους Θεσσαλονικείς το αήττητο στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του Κυπέλλου για να ολοκληρωθεί μία σεζόν κατά την οποία ήταν με διαφορά η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα στην Ελλάδα.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ