Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Αγοραστό Ανδρέας Μπρέζας μιλά στο paidis.com για την υποψηφιότητά του, τα σχέδιά του και για την ενασχόληση των νέων με την πολιτική

Ατομο δυναμικό, δραστήριο και μορφωμένο ο Ανδρέας Μπρέζας είδε την αναγνώριση που έχει η συνολική του παρουσία στην τοπική κοινωνία να μετουσιώνεται σε πράξη με την εκλογή του στη διοίκηση του Επιμελητηρίου το 2017 αλλά και στη θετική ανταπόκριση που είχε η απόφασή του να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις περιφερειακές εκλογές στο πλευρό του Κ. Αγοραστού.

Ο ίδιος με διάθεση για προσφορά και με στόχο να γίνει ένα “πάντρεμα” τριών σημαντικών φορέων όπως η περιφέρεια, ο δήμος και το επιμελητήριο μπαίνει στη μάχη των εκλογών θέλοντας μόνο να βάλει και αυτός ένα λιθαράκι στη συνολική προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής.

Αλλωστε είναι ένας πετυχημένος επαγγελματίας που δεν μπορεί και δεν θέλει να δει την πολιτική ως επάγγελμα:

Ανδρέα είσαι ένα νέο άτομο και δραστήριος επιχειρηματίας. Τί είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με την αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε περιφερειακό επίπεδο; 

Γιάννη, όλοι μας ζητάμε καθημερινά να αλλάξουν πολλά πράγματα γύρω μας αλλά δυστυχώς δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη αυτής της αλλαγής. Ο λόγος που επέλεξα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και ειδικά με την περιφέρεια είναι ότι λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητας και της διασποράς μας σε όλη τη Θεσσαλία και ειδικά στο νομό Λάρισας, μου δίνεται η δυνατότητα να ακούω και να αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές.

Δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω και να αναφερθώ σε σκέψεις και προτάσεις καλύτερα να το δούμε το κάθε ένα θέμα ξεχωριστά και μεμονωμένα

Πόσο εύκολο είναι σήμερα για έναν νέο να μπει στην εκλογική μάχη και να κερδίσει;

Εύκολο; Μόνο εύκολο δε μπορώ να πω πως είναι. Αυτή τη στιγμή ο κ. Αγοραστός έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο εύστοχα και αξιόλογα ψηφοδέλτια. Αναφέρομαι στη δυσκολία της προσωπικής μου εκλογής γιατί την εκλογή του περιφερειάρχη μας τη θεωρώ δεδομένη με το έργο που έχει παρουσιάσει. Βέβαια είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί βλέπω μια αγκαλιά από τον κόσμο του Τύρναβου που θέλει να έχει το δικό της άνθρωπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να έχει και άμεση πρόσβαση για τα προβλήματα της πόλης του.

Πως βλέπει αλήθεια η νέα γενιά έναν συνομήλικο τους να μιλάει για πολιτική, για αυτοδιοίκηση και να ζητάει ψήφο;

Γενικότερα βλέπω μια στροφή του κόσμου και κυρίως από τους νεότερους που απείχαν σε προηγούμενες εκλογές. Ο κόσμος κατάλαβε ότι η αποχή δεν βοηθάει, με αποτέλεσμα να εκλέγονται άνθρωποι που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Αυτό πλέον αλλάζει, ο κόσμος συμμετέχει, χρησιμοποιεί την δύναμη της ψήφου που έχει και στηρίζει τα νέα πρόσωπα γιατί θέλει να ακουστεί μέσα από αυτά. Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου η αλήθεια ήταν ότι περίμενα ανταπόκριση μόνο από τους συνομήλικούς μου, προς έκπληξή μου είδα και μια τεράστια αποδοχή από ανθρώπους αρκετά μεγαλύτερους μου να με επιβραβεύουν για την επιλογή μου βγάζοντας μια ανακούφιση πως ήρθε ο καιρός οι νέοι να μπουν μπροστά.

Με τη ματιά του επιχειρηματία και με δεδομένο ότι είσαι και στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, πώς “παντρεύεται” η περιφέρεια και το Επιμελητήριο προς όφελος της κάθε τοπικής κοινωνίας και ειδικά του τόπου σου;

Με τα μάτια του ελεύθερου επαγγελματία ένα πράγμα μπορώ να δω, πώς η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους που παράγουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα όποιος παράγει είναι “εχθρός” του κράτους. Η Ελλάδα αποτρέπει τον κόσμο να επιχειρήσει και να δημιουργήσει κάτι δικό του. Ο λάθος καταμερισμός επιδομάτων προάγει την αεργία και καταστρέφει την δημιουργικότητα. Δεν θα επεκταθώ άλλο στο θέμα του ελεύθερου επαγγελματία.

Η εκλογή μου στο επιμελητήριο και η πιθανή εκλογή μου στην περιφέρεια μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή αλυσίδα συνέργειας. Αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα για τον τόπο μας πρέπει και οι τρεις φορείς (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΔΗΜΟΣ) να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι .

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλόo Πάσχα και καλή ανάσταση με υγεία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ