ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Κοσμοσυρροή στην τελετή των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης

Μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο, κατά την τέλεση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου  της Δράσης Πολιτών,  ο υπ. Δήμαρχος, κ. Στέλιος Ροντούλης,  έστειλε το μήνυμα της επερχόμενης Αναγέννησης του Δήμου, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Χαρακτηριστικά , είπε  ότι ” η  Δράση Πολιτών συνιστά την ήρεμη   πολιτική δύναμη που θα κληθεί από τους πολίτες να ανατρέψει νοσηρά κατεστημένα χρόνων και δυσπλασίες του παρελθόντος που κρατούν τον Τύρναβο καθηλωμένο στη στασιμότητα και τον καταδικάζουν στην αφάνεια και, τελικά , στην παρακμή. Είμαστε η Παράταξη που θα φέρει και πάλι την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη των δημοτών , καθώς θα δουν να ανατέλλει ένας άλλος , ένας διαφορετικός,  ένας εντελώς αλλαγμένος Τύρναβος”.

Στη συνέχεια,  ο κ. Ροντούλης  περιέγραψε με αδρές γραμμές τις βασικές αυτοδιοικητικές θέσεις της Παράταξης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα τα πυρά του στην παρούσα δημοτική αρχή, γιατί όπως είπε ” κράτησε τον Τύρναβο στο τέλμα , μολονότι άσκησε την εξουσία για πέντε συνεχή έτη “.

Συγκεκριμένα , στηλίτευσε την παρούσα δημοτική αρχή ΓΙΑΤΙ :

1) ” Έκαναν έναν  κλειστό Δήμο.Μια μικρή τρόικα έφτιαξε ένα κλειστό κύκλωμα διοίκησης , αφήνοντας στο περιθώριο όποιον τολμούσε να διατυπώσει μια αντίθετη άποψη στη δική τους αυθεντία.Έτσι εξηγούνται οι αποσκιρτήσεις εντίμων δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας ή οι διώξεις υπαλλήλων που δεν μπορούσαν να ανεχθούν τη λογική του αυλοκόλακα.Σε αντίθεση, εμείς υπερασπιζόμαστε τη λογική ενός ανοικτού Δήμου, που αγκαλιάζει όλους τους Δημότες και σέβεται κάθε διαφορετική άποψη, χωρίς αυλές και παρατρεχάμενους”.

2) ” Επέλεξαν να στήσουν μια κομματοκρατούμενη δημοτική αρχή , πιστή στα κελεύσματα των κυβερνώντων.Έτσι εξηγούνται οι αποφάσεις για τα αποθεματικά του Δήμου,  τα τραπεζώματα  των ημετέρων αξιωματούχων  , η πιστή εκτέλεση των κυβερνητικών εντολών.

Σε αντίθεση, εμείς επιλέγουμε τη γνήσια ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί κανένας δεν μπορεί να μας βάλει κομματικό χαλινάρι “.

3) ” Έστησαν μια αδιαφανή δημοτική εξουσία, περιφρονώντας τον διάλογο και τον εποικοδομητικό κοινωνικό έλεγχο.Έτσι εξηγείται η απέχθεια που έδειξαν στους δημόσιους απολογισμούς ( έκαναν μόνο έναν και αυτόν σε κλειστό χώρο), η προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης (αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία των φακέλων στη Δράση Πολιτών ) και η αποφυγή απαντήσεων , κάθε φορά που τους ζητούσαμε να μας εξηγήσουν τις απευθείας αναθέσεις που έκαναν.Σε αντίθεση , εμείς επιλέγουμε μια γνήσια δημοκρατική και διαφανή λειτουργία , χωρίς υπεκφυγές , με την παροχή κάθε θεσμικής διευκόλυνσης στην αντιπολίτευση,  για να εκτελεί τον ελεγκτικό της ρόλο άνετα , και με την ετήσια διενέργεια δημόσιου ,ανοικτού σε όλο τον κόσμο,  απολογισμού των πεπραγμένων “.

4)”Αντιμετώπισαν με απάθεια τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Έτσι εξηγείται η προχειρότητα και η κατάρρευση στην Καθαριότητα, στη συντήρηση των Πάρκων και των Παιδικών Χαρών , στην Αγροτική Οδοποιία , στον Δημοτικό Φωτισμό , στη διαχείριση των Αδεσπότων , στις αθλητικές και πολιτιστικές δημοτικές εγκαταστάσεις και γενικότερα η εικόνα της εγκατάλειψης που κυριαρχεί στον Δήμο.Σε αντίθεση , εμείς θέλουμε να κάνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας ομορφότερη και λειτουργικότερη.Δόγμα μας η στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών”.

5) “Ως έρμαια μεγαλοσυμφερόντων, στάθηκαν απέναντι στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Καμία ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της Φέτας , ο Τύρναβος λίγο έλειψε να μην βράσει τσίπουρο , ενώ τα τραπεζώματα στον Κουρεμπέ του ΕΛΓΑ δεν έφεραν τα ποθητά αποτελέσματα.Σε αντίθεση , εμείς πάντα σταθήκαμε και θα στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζομένων παραγωγών του Τυρνάβου , αντιλαμβανόμενοι την κομβική σημασία του αγροτικού τομέα της τοπικής οικονομίας”.

6) ” Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης άφησαν στη μοίρα του τον επαγγελματία – καταστηματάρχη του Τυρνάβου. Καμία βοήθεια,  καμία διευκόλυνση , καμία ενίσχυση του εμπορικού κλίματος στην τοπική αγορά.Το κάζο δε που υπέστησαν με τις εξαγγελίες περί Open Mall τα λέει όλα.

Σε αντίθεση,  εμείς έχουμε δομήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάκαμψη της αγοράς  με λογική εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών στον Δήμο μας”.

7) ” Στην περίπτωση του φυσικού αερίου,  μετέτρεψαν τον Δήμο σε ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων , δεσμεύοντας, με συμβάσεις για ιθαγενείς, τον Δήμο για τριάντα χρόνια, χωρίς επαρκή ουσιαστικά ανταλλάγματα.Σε αντίθεση, εμείς , εάν είμαστε η νέα δημοτική αρχή, θα διαπραγματευθούμε εκ νέου με την εταιρεία επ’ ωφελεία των δημοτών μας”.

8) “Στην περίπτωση των Σφαγείων , φέσωσαν κυριολεκτικά τους δημότες, για να αποκρύψουν τα δικά τους τεράστια διαχειριστικά σφάλματα. Φόρτωσαν τα χρέη και τις υποχρεώσεις των Σφαγείων στις πλάτες των δημοτών, ναρκοθετώντας την οικονομική πορεία του Δήμου.Σε αντίθεση, εμείς θα απαλλάξουμε τους δημότες από τα βάρη, δημιουργώντας μια βιώσιμη προοπτική, με τη βοήθεια των κτηνοτρόφων,  για τη λειτουργία των Σφαγείων “.

9) ” Σε οποιοδήποτε πατριωτικό κάλεσμα , ο Δήμος Τυρνάβου έμενε πάντα βουβός και ακινητοποιημένος, για να μη θιγεί ο μεγάλος κυβερνητικός αδερφός. Σε αντίθεση, εμείς θέλουμε να πάλλεται στον Τύρναβο η καρδιά και η ψυχή των πατριωτών”.

10) ” Κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας τους δεν έκαναν  ούτε ένα έργο που θα μπορούσε να αφήσει στον τόπο μας ένα ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα.Άφησαν τον Δήμο βυθισμένο στο τέλμα της παρακμής, γιατί πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κοροϊδέψουν τους δημότες με πλουμιστές και γυαλιστερές μακέτες.Σε αντίθεση, εμείς δεν θα είμαστε η “δημοτική αρχή της μακέτας”, αλλά η δημοτική αρχή των πραγματικών  μεγάλων έργων , που θα απελευθερώσουν  την  αναπτυξιακή δυναμική του τόπου μας και θα είναι ωφέλιμα στις μελλοντικές γενιές”.

Τέλος, ο κ. Ροντούλης ζήτησε να φανεί η εμπιστοσύνη των δημοτών στην Παράταξή του από την πρώτη Κυριακή, τονίζοντας χαρακτηριστικά :  “Η Δράση Πολιτών είναι η Παράταξη που κομίζει ένα διαφορετικό μήνυμα αλλαγής στον Δήμο.Εάν θέλουμε ο Τύρναβος στο σύνολό του να γνωρίσει μια πραγματική επαναστατική αλλαγή λειτουργίας και ανάπτυξης, ψηφίζουμε Δράση Πολιτών από την πρώτη Κυριακή. Ζούμε στον Τύρναβο, αλλάζουμε με τη δράση μας τον Τύρναβο.Τα παιδιά μας το αξίζουν, η ιστορία του τόπου μας το απαιτεί. Ο Τύρναβος με τη Δράση Πολιτών αναγεννιέται”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ