ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Δεν πάει άλλο μ’ αυτή την ΟΛΜΕ και μ’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Αξιοποιούμε τις αρχαιρεσίες για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας!
Αλλάζουμε την κατάσταση!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Από αυτό το Συνέδριο θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καθώς και αντιπρόσωποι για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές αρχαιρεσίες. Απ’ αυτές θα κριθεί τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα 2 χρονιά. Όλοι εμείς, που έχουμε αγανακτήσει για τη στάση και τον ρόλο της ΟΛΜΕ, τώρα είναι στα δικά μας χέρια να αλλάξουμε την κατάσταση!

Πάρε μέρος στις αρχαιρεσίες, δώσε τη μάχη, ώστε ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η συμμετοχή σου είναι κρίσιμο ζήτημα. Αφορά τον αγώνα για την ίδια τη ζωή μας!

Το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ πρωτοστάτησαν σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους συναδέλφους:

             Μπήκαμε μπροστά στις μαζικές, μαχητικές 3ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) ενάντια στην τροπολογία των απολύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγώνες μας έφεραν στο προσκήνιο το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών. Το αίτημα και οι αγώνες αυτοί δε στηρίχθηκαν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, αφού επί της ουσίας συντάχθηκαν με την κυβερνητική επιχειρηματολογία (ανέφικτο αίτημα, λαϊκίστικο κ.λπ.). Υπήρξαν και συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως αυτή των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που πρότειναν ως κριτήρια στο διορισμό των αναπληρωτών “το πτυχίο και την προϋπηρεσία”, διευκολύνοντας έτσι την κυβερνητική επιχειρηματολογία, αφού ανοιχτά πλέον προτείνουν την επαναφορά της επετηρίδας!!!

Κλιμακώσαμε την πάλη μας και δώσαμε συνέχεια μαζί με άλλους κλάδους του Δημοσίου, για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αυτή η πρωτοβουλία, με συμμετοχή πάνω από 150 συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου και οι 2 μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ήταν η πιο σημαντική προσπάθεια κοινής δράσης και συντονισμού, που έγινε ποτέ στο χώρο του Δημοσίου, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αυτές οι κινητοποιήσεις υπονομεύτηκαν ανοιχτά, όχι μόνο από τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και από την ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους χιλιάδες αναπληρωτές, που τους περιμένει η απόλυση και η αβεβαιότητα για το μέλλον.

             Δώσαμε τη μάχη για να μην περάσουν οι αντιδραστικές – αναχρονιστικές αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. Οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το Λύκειο πιο ταξικό, περιορίζουν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, «εξαφανίζουν» μια ολόκληρη τάξη κάνοντάς την προπαρασκευαστική για τις εξετάσεις. Το σχολείο που φτιάχνουν αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού γιγαντώνει την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήριο.

             Μπήκαμε μπροστά, ώστε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» όλων των κυβερνήσεων στην εκπαίδευση και σε όλο το Δημόσιο. Ακυρώθηκε στην πράξη τόσο η «αξιολόγηση» του Μητσοτάκη, όσο και των Κατρούγκαλου, Βερναρδάκη, Γεροβασίλη.

Σε αντίθεση με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ/ΠΑΣΚ), που “γράφει στα παλιά της τα παπούτσια” τις αποφάσεις 35 ΕΛΜΕ για “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”, συνεχίζουμε τον αγώνα, για να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μέσα από την ίδια τη ζωή, στους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων,

το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε ως ηγετική δύναμη στο εργατικό – λαϊκό κίνημα!

Από τα ίδια τα πράγματα αποδεικνύεται ότι μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κριτήριο ψήφου!

Για αυτό στις σημερινές συνθήκες η ενδυνάμωση και η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, η ψήφος στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, είναι άκρως απαραίτητη! Αφορά κάθε συνάδελφο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτοί που υπόσχονταν ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο «θα έσχιζαν τα μνημόνια»,

ψήφισαν και 3ο Μνημόνιο και τώρα δυναμώνουν την αντιλαϊκή επίθεση!

Τώρα όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματικοί όμιλοι, στηρίζουν κι εφαρμόζουν τους 1000 και πλέον μνημονιακούς νόμους, που τσακίζουν τις ζωές μας. Όσο και να ψάξει κανείς ουσιαστικές διαφορές δε θα βρει ανάμεσά τους. Γι’ αυτό επιχειρούν να στήσουν ψευτοδιλήμματα περί «προόδου και συντήρησης»! Θέλουν να παγιδέψουν τους εργαζόμενους στη λογική του «μικρότερου κακού», στην αντιλαϊκή στρατηγική, που υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμματα – τσόντες του νέου διπολισμού, που πάντα οδηγεί στο «μεγαλύτερο κακό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κραδαίνει τον «μπαμπούλα του Μητσοτάκη», όταν την ίδια στιγμή έχει βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος και των μεγάλων συμφερόντων. Στην κυριολεξία έχει πάρει από τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη τη «μπουκιά μέσα από το στόμα».

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Απέναντι στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, που στήνονται, μια επιλογή έχουμε: Να καταδικάσουμε με ενιαίο πολιτικό και συνδικαλιστικό κριτήριο την αντιλαϊκή πολιτική παντού! Στους Αγώνες, στα Σωματεία, στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές, στις Ευρωεκλογές, όπου μας δοθεί η ευκαιρία!

Άλλαξε την κατάσταση στην ΟΛΜΕ!

Στήριξε – Ψήφισε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΓΙΑ ΤΟ 19Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Αλεξούλης Γιάννης

Γερασάκης Δημήτρης

Γιαλαμά Αναστασία (Νατάσα)

Ζιούλης Λεωνίδας

Κουνιάκης Χριστόφορος

Κουτέ Σταυρούλα

Μαρούδα Χαδίνα (Νίνα)

Ντίνος Βασίλης

Παπακωνσταντίνου Χαράλαμπος

Σωκράτους Σωκράτης

Τάχα Κατερίνα

Τριανταφύλλου Ευαγγελία