ΚΟΤΟΡ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Ο πρώτος σταθμός του Αμπελωνίτη Κώστα Παπανικολάου και της οικογένειάς του στο μακρύ ταξίδι για την Ισλανδία

Η συναρπαστική περιπέτεια για τον Κωνσταντίνο Παπανικολάου, τη σύζυγό του και το μικρό παιδάκι τους, το ταξίδι για τη μακρινή Ισλανδία ξεκίνησε πρόσφατα και ήδη βρέθηκαν στο πανέμορφο Κότορ του Μαυροβουνίου, από όπου ο Κώστας έστειλε την παρακάτω ανταπόκριση:

“Το Κότορ βρίσκεται χωμένο κυριολεκτικά σε ένα σύστημα μικρών φιορδ και κόλπων εκεί στο Μαυροβούνιο, λίγα χιλιόμετρα μετά την επίσης γνωστή πόλη της Budva. Μεσαιωνικά τείχη και μια υπέροχη παλιά πόλη, στην οποία τα οχήματα απαγορεύονται, και η τροφοδοσία των καταστημάτων γίνεται με χειροκάροτσα, παρακαλώ.

Ο καθεδρικός του Αγίου Τρύφωνα μέσα στην παλιά πόλη, ο πύργος του ρολογιού, και κυρίως τα δαιδαλώδη στενάκια κάνουν το κάθε λεπτό εκεί να αξίζει. Βέβαια, το Κότορ πλέον είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός και δυστυχώς πολύ ακριβό για τα δεδομένα του Μαυροβουνίου, οπότε θα πρέπει ο επισκέπτης να είναι προσεκτικός με τις επιλογές του.

Επιλογές για όλους

Για όσους έχουν το κουράγιο, τα 1300 σκαλιά που ορθώνονται πάνω από την πόλη, οδηγούν μέχρι το τέλος των τειχών, κι από εκεί η θέα στην πόλη είναι εκπληκτική. Δυστυχώς και πάλι, τα σχεδόν καθημερινά κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν, εκτός από το προφανές της μαζικής εξόδου τουριστών, χαλάνε αισθητικά την όλη εικόνα, αυτού του μικρού κόλπου και παλιάς πόλης.

Φυσικά υπάρχουν και πολλές επιλογές για μπάνιο, αν και αρκετές όμορφες παραλίες είναι πλέον ιδιωτικές. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, το Perast και το Herceg Novi είναι επίσης πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά που επισκέπτεται κανείς εύκολα με το αυτοκίνητο.

Τον χαρήκαμε όσο θέλαμε αυτόν τον μικρό κόλπο, χαζέψαμε στα στενάκια του, ήπιαμε τον καφέ μας με latin μουσική που τόσο αγαπούμε, φωτογραφίσαμε και κρατήσαμε σαν ανάμνηση την παλιά πόλη και το πνεύμα της. Και συνεχίζουμε Βόρεια!

Το οδικό μας ταξίδι από την Κρήτη στην Ισλανδία μόλις ξεκίνησε, ακολουθήστε μας!

Δείτε περισσότερα για εμάς και τα ταξίδια μας στο www.aktravelife.com
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/aktravelife/
Και στο https://www.instagram.com/ak_travelife/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ