ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου, Τάσου Τσιαπλέ για τη χαλαζόπτωση στο Δαμάσι

 Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιπαρατίθενται για το τι χρώμα έχει ο μετεκλογικός χάρτης, ωστόσο οι αγρότες της περιοχής του Δαμασίου, είδαν για ακόμα μια φορά το χρώμα του κάτασπρου χαλαζιού και την καταστροφή μεγάλων εκτάσεων από τις καλλιέργειές τους.

Αυτό όμως που δεν βλέπουν οι αγρότες του Δαμασίου, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου και άλλων περιοχών, είτε παλιότερα με κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, είτε σήμερα με ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αλλάζει ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να δίνονται δίκαιες και στο 100% της ζημιάς αποζημιώσεις.

Τα κόμματα αυτά και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και στους Δήμους, κάνουν τον «φίλο» υποκριτικά στους πληγέντες αγρότες, αλλά στην πράξη δεν νοιάστηκαν και δεν νοιάζονται καθόλου γι’ αυτούς και γι’ αυτό τους αφήνουν απροστάτευτους από τα καιρικά φαινόμενα και δεν αλλάζουν το απαράδεκτο κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να αλλάξει άμεσα τον απαράδεκτο κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται γρήγορα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας της περιοχής του Τυρνάβου.

Καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής του Δαμασίου που έχουν πληγεί από την νέα χαλαζόπτωση και όλους τους άλλους που βρίσκονται απροστάτευτοι να διεκδικήσουν μαζικά και οργανωμένα την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, γρήγορες εκτιμήσεις και αποζημίωση για το 100% της ζημιάς. Να παγώσουν όλα τα χρέη των πληγέντων αγροτών σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com