ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΕΥΠ, Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του κόμματος

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής της, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εφαρμόζοντας πρακτικές που καθόλου δεν συνάδουν με ένα ευρωπαϊκό κράτος, με το πρώτο μάλιστα ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης θέτει εαυτόν επικεφαλής της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του Αθηναικού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων!

Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας ορίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη μεταφέρεται και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία των ΜΜΕ, της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι υπερεξουσίες που συγκεντρώνει ο νέος πρωθυπουργός φέρνουν στο νου καθεστώτα που απέχουν κατά πολύ από τα δυτικά πρότυπα. Πέρα από την προσωπική εποπτεία της ΕΥΠ, η απόφαση του πρωθυπουργού να τεθεί επικεφαλής και της ΓΓΕΕ -στην οποία υπάγονται ΕΡΤ και Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- εγείρει ερωτηματικά για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης δημοσιογραφικής λειτουργίας των κρατικών Μέσων.

Είναι πάντως χαρακτηριστικά όσα υποστήριζε ο νυν πρωθυπουργός, όταν ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συναντούσε ένα χρόνο πριν την «Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ». Τότε λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε ότι «κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος του είναι η ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας».

Στο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να γίνει ένα τέτοιο ΜΜΕ η ΕΡΤ, υπό τον πλήρη έλεγχο του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Υπάρχουν βέβαια και άλλα ερωτήματα, όπως αυτά που αφορούν την αγωνία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και περιφερειακούς σταθμούς, ή τη στάση των Ενώσεων Συντακτών μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς και ένα ρητορικό ερώτημα, πώς δηλαδή θα αντιδρούσαν όλα τα ΜΜΕ της χώρας αν τολμούσε ποτέ να πράξει κάτι ανάλογο ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και πόσες φορές δεν θα χαρακτήριζαν την κυβέρνησή του Βενεζουέλα ή Βόρεια Κορέα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ