Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές σε όλο το δήμο

Τις πληγείσες περιοχές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης επισκέφθηκε σήμερα ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συνοδευόμενος από στελέχη και δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, παρουσία και των κλιμακίων του ΕΛΓΑ.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη ο κ. Κόκουρας ανέφερε:

“Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που όμοια τους δεν έχει ξαναδει ο δήμος Τυρνάβου χτύπησαν την περιοχή. Τεράστιες καταστροφές, σε αμπέλια, αχλάδια και αμύγδαλα τα οποία στην κυριολεξία ισοπεδώθηκαν κτηνοτροφικές μονάδες διαλύθηκαν. Υπάρχουν αρκετές χαλαζοχτυπημένες καλλιέργειες και καλλιέργειες με πτώση των καρπών που ήταν στο παραπέντε να συλλεγούν.

Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στον Τύρναβο, το Αργυροπούλι, τα Δελέρια και το Βρυότοπο, Μέχρι τώρα μιλούσαμε για την κλιματική αλλαγή χθες καταλάβαμε τί πραγματικά σημαίνει και τί επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον.

Αλλωστε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκε την περιοχή διαπίστωσε ότι ήταν πρωτοφανής η ζημιά.

Να σημειώσω εδώ ότι η ζημιά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη σε αυτούς που ξερίζωσε τις καλλιέργειες και οι οποίοι θέλουν τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια να πάρουν παραγωγή αφού εκριζώσουν  τα δένδρα. Δεν έχασαν μόνο τη φετινή παραγωγή αλλά και την παραγωγή άλλων 4 χρόνων. Πιστεύω ότι ιδιαίτερη βαρύτητη πρέπει να δοθεί σε αυτούς”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος, ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Αστέριος Τσικριτσής και στελέχη της περιφέρειας και του ΕΛΓΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ