ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΕΛΓΑ

Ανησυχία προκαλεί στον αγροτικό κόσμο του Τυρνάβου, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Τετάρτης, αφού από το σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα, με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ,

στην περιοχή του Τυρνάβου απουσιάζει η αμπελοκαλλιέργεια από τις καλλιέργειες που επλήγησαν.

Η εκτίμηση του ΕΛΓΑ σύμφωνα με την ανακοίνωση για τηο Γραφείο Λάρισας του οργανισμού αναφέρει:

Αναλυτικά η ανακοίνωση για όλη τη χώρα αναφέρει τα παρακάτω:

Στην ανακοίνωση του υπουργείου για την πορεία των εκτιμήσεων και των αποζημιώεων τονίζονται τα παρακάτω:

“Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες σε όλες τις πληγείσες, από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, περιοχές.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε σχετικές δηλώσεις του επεσήμανε ότι «έως τη Δευτέρα θα υπάρχει μια συνολικότερη εικόνα της ζημιάς στις καλλιέργειες και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις με τις δηλώσεις των πληγέντων ώστε να προχωρήσει ο καθορισμός των αποζημιώσεων και της πληρωμής».

Παράλληλα, πρόσθεσε, για μιαν ακόμη φορά, ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής», διευκρινίζοντας ότι «η διαδικασία των αποζημιώσεων χρειάζεται κάποιον χρόνο αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό» ενώ κατέληξε τονίζοντας: «Συμπεριφερθήκαμε σαν να είναι όλες οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, το μεσημέρι της Παρασκευής (12/7/2019) πληγείσες περιοχές υπάρχουν στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Πέλλας και Ημαθίας. Η έκταση σε στρέμματα των πληγεισών περιοχών ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στα 378.500.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ