Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ‘’ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΑΔΕΙΑΝΟ’’

Ομιλία της Ευ. Λιακούλη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

«Η πολιτική ευτελίζεται, όταν παύει να είναι πολιτική ουσίας και διαλόγου και μετατρέπεται σε πολιτική της κλειδαρότρυπας, όπως στο χθεσινό κοινοβουλευτικό  bras de fer, μεταξύ κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα» , τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συζήτηση

του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών , στο οποίο ήταν η  εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η κυβερνητική πρόταση για την αλλαγή του Κλεισθένη στην Τ.Α. αποτελεί ένα νομοθετικό προϊόν που τόσο έγκριτοι νομικοί κύκλοι, όσο και μπαρουτοκαπνισμένοι αυτοδιοικητικοί θεωρούν ότι δεν έχει καμιά πολιτική υπόσταση, αλλά αντίθετα καταλήγει να είναι ένας νομοθετικός βερμπαλισμός άνευ προηγουμένου.

Σύμφωνα με την Ευαγγελία Λιακούλη «η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ‘’παντρέψει’’ τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις με το ζόρι, μέσω ενός ‘’λευκού γάμου’’», στην προσπάθειά της να αποτρέψει την, διαλυτική για την Τ.Α., λογική του νόμου «Κλεισθένης Ι» της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Έτσι, την αυτονόητη και θετική για εμάς, κυρίως στην αυτοδιοίκηση, επιδίωξη προγραμματικών συναινέσεων και συμπράξεων των παρατάξεων, δυστυχώς, η ΝΔ τη μετατρέπει, με τη μεθόδευσή της, σε εργαλείο πολιτικής επικυριαρχίας, αδιαφάνειας και συναλλαγής, καθώς δεν έχει καμιά απολύτως προγραμματική πρόβλεψη για την ουσιαστική σύγκλιση μεταξύ των παρατάξεων. Έτσι αυτές μπορούν να σκορπίσουν μέσα σε μια εβδομάδα από εδώ και από εκεί, καθιστώντας την κυβερνητική πρωτοβουλία ‘’πουκάμισο αδειανό’’», τόνισε η βουλευτής Λάρισας.

«Η βαθιά συντηρητική και οριστικά ανίκανη να αντιληφθεί τι συνιστά πραγματική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, Νέα Δημοκρατία, είναι μια παράταξη που πάντα αποχωρούσε και καταψήφιζε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που το ΠΑΣΟΚ τόλμησε, όπως ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης», γιατί μόνο αυτό έδειξε ειλικρινή εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το άλλο μεγάλο ζήτημα του πολυνομοσχεδίου, το Πανεπιστημιακό Άσυλο, η Ευαγγελία Λιακούλη υπενθύμισε πως «το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν και αδιαπραγμάτευτα πίστευε στην αδήριτη ανάγκη κατοχύρωσης της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, με τον όρο της εξάλειψης κάθε είδους βίας και ανομίας εντός των χώρων», ωστόσο, η διατύπωση που προτείνει η Υπουργός Παιδείας μπορεί να επιτρέψει την διολίσθηση στην άκρατη αστυνομοκρατία μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, στο όνομα της προληπτικής αστυνομικής δράσης, που ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com