ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Έφτασαν μόλις 30 μέρες εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ερώτημα «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο»! Τον τόπο κυβερνούν ακραία νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και το πλέον κρατικοδίαιτο κομμάτι της ντόπιας επιχειρηματικής ελίτ.

Όσοι δεν είχαν πειστεί μέχρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, πείστηκαν σίγουρα, όταν χωρίς διαβούλευση, χωρίς συζήτηση, χωρίς προειδοποίηση και με μια διαδικασία πραξικοπηματική, απολύτως προσβλητική για το Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση κατάργησε βασικές διατάξεις που προστάτευαν τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι διατάξεις αυτές αφορούσαν την αιτιολογημένη απόλυση, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας. Ήταν διατάξεις που είχε πρόσφατα θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στα οποία φαίνεται ότι θέλει να επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία.

Οι τροπολογίες είναι κατά λέξη υπαγορευμένες από τους εργοδότες, που άλλωστε είχαν φροντίσει εδώ και μήνες να κάνουν γνωστή την επιθυμία τους, προσφεύγοντας στα δικαστήρια για να αποδυναμώσουν τις ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι θα ξέρει επί του θέματος ο πρώην διευθυντής του ΣΕΒ και τώρα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Οι κυβερνώντες γίνονται ακόμα περισσότερο προκλητικοί, με τις απίστευτες δικαιολογίες που προβάλλουν προσπαθώντας να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη τι σημαίνουν αυτές οι τροπολογίες.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παραδέχτηκε ότι η διαδικασία με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ήταν κακή, αλλά αυτό το μισό mea culpa ήταν επί της διαδικασίας. Επί της ουσίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακολούθησε την πεπατημένη της διαστρέβλωσης που βιάστηκε να ακολουθήσει η πλειοψηφία των συστημικών ΜΜΕ. Πλάσαρε την τροπολογία για την κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων ως ενίσχυση της εργασίας!

Επειδή τάχα η υποχρέωση του εργοδότη να εξηγήσει γιατί απολύει κάποιον εμποδίζει τις προσλήψεις.

Κάποιοι συνάδελφοί του προχώρησαν ακόμη περισσότερο το θέατρο του παραλόγου: Αν σου εξηγήσουν γιατί απολύεσαι, θα αποκτήσεις ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης των απαραίτητων κοινωνικών αναχωμάτων που θα εντοπίζουν, θα αναδεικνύουν και θα αντιμάχονται τα χαρακτηριστικά της πολιτικής που ακολουθεί ξεδιάντροπα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Απευθύνουμε προσκλητήριο προς τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική της ΝΔ. Ενός μετώπου μέσα αλλά και έξω από τη Βουλή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com