ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ 25ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ

Το ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ  ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ πραγματοποιεί και φέτος τις κορυφαίες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του, με τίτλο 25ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ “ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2019”, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ώρα 9.00 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις  τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνονται με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια με διακεκριμένα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από το ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ και την ΕΛΛΑΔΑ.

Ειδικότερα, το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Αυγούστου συμμετέχουν τα συγκροτήματα:

– Φολκορικό Συγκρότημα “Crna Gora” από την πόλη      Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου

– Αρμονία Τέχνης και Χορού

– Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σπηλιάς ΄΄ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ΄΄

– και ο Κούρδος βαρύτονος Μέμο Τσιαπάν

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Αυγούστου συμμετέχουν τα συγκροτήματα των Φορέων:

– Φολκορικό Συγκρότημα “Crna Gora” από την πόλη Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου

– Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού ” Ο Αμπελώνας”

– Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων ΄΄ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ΄΄

– Μουσικό συγκρότημα ΄΄Αrgon΄΄

Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει ο Δρ Κοινωνιολογίας Κώστας Σαχινίδης.

Οι εκδηλώσεις αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ των σπουδαιοτέρων φεστιβαλικών εκδηλώσεων, που γίνονται στην Ελλάδα και έχουν καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους και σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της ευρύτερης περιοχής και της χώρας μας που πραγματοποιείται επί 25 συνεχή χρόνια.

Ιδιαίτερα, διακρίνονται για την ποιότητα και το υψηλό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των συγκροτημάτων που συμμετέχουν, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από διάφορες χώρες του κόσμου. Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει συγκροτήματα από: την ΑΙΓΥΠΤΟ, την AΙΘΙΟΠΙΑ, την ΑΛΒΑΝΙΑ, την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, την ΑΡΜΕΝΙΑ, την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, την ΓΕΩΡΓΙΑ, την ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, τις ΗΠΑ, την ΙΝΔΙΑ, την ΙΣΠΑΝΙΑ, την ΙΤΑΛΙΑ, την ΚΙΝΑ(2005, 2009,2014), την ΚΟΥΒΑ, τη ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, τη ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, την ΟΥΓΓΑΡΙΑ, την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, το ΠΕΡΟΥ, τη ΡΩΣΙΑ, τη ΡΟΥΜΑΝΙΑ, την ΣΕΡΒΙΑ, την ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, τη ΣΟΥΗΔΙΑ, την ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ κ.ά.

Με όλες τις δράσεις του το Μουσείο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν μοχλό πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Ελασσόνας, αλλά και να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής αγροτικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής Κκληρονομιάς.

XOΡΗΓΟΙ της εκδήλωσης είναι οι Επιχειρήσεις Λάρισας FARM SERVICES καθώς και οι καφετέριες Ελασσόνας Σεμίραμις και Μικρό Καφέ και το Αρτοζαχαροπλαστείο Χαλκίδης

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΚΔΟΣΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, ΕΡΤ Λάρισας, Ράδιο Ελασσόνα, Ράδιο Κιβωτός, Party FM, elassona news.gr, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, Paidis.com και Larissanet.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ