ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

“Η κυβέρνηση της ΝΔ, με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων”.

Αυτά τονίστηκαν το πρωί της Τρίτης από μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα, περιγράφοντας σειρά αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%, μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της, από το 10% στο 5%, επιβολή «ρήτρας ρύπων» εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια και χιλιάδες απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

«Η κυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στρώνουνε από κοινού το έδαφος με απώτερο στόχο να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ Α.Ε. από τη μια και από την άλλη να απελευθερώσουν πλήρως την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε.Ε., την ώρα που με την αποστολή χιλιάδων εξώδικων απειλούν και εκβιάζουν για διακοπές ρεύματος τα λαϊκά στρώματα» ανέφεραν χαρακτηριστικά μέλη του Εργατικού Κέντρου.

Το ΕΚΛ, καλώντας τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δώσουν άμεσα αγωνιστική απάντηση, διεκδικεί τα εξής:

Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό

Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).

Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.

Όχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συνάντηση με την Υποτομεάρχη του καταστήματος της ΔΕΗ Ευαγγελία Τσαβέ, στην οποία και εκτέθηκε η όλη κατάσταση όπως και οι διεκδικήσεις, ενώ στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας με αίτημα τη δραστική μείωση της τιμής κιλοβατώρας και των φόρων που χρεώνονται στα τιμολόγια ρεύματος των επιχειρήσεων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com