ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΓΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ομάδας 6 Γάλλων τουριστών ηλικίας 25-65 ετών που έχασαν τον προσανατολισμό τους κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Ανατολικό Πήλιο για να εντοπισθούν μετά από πολύωρη επιχείρηση με τη συνδρομή κλιμακίου της 8ης ΕΜΑΚ.

Η περιπέτεια των τουριστών ξεκίνησε την Κυριακή όταν και αναχώρησαν από το Πουρί με κατεύθυνση το Βένετο, ωστόσο από κακό υπολογισμό ξέμειναν από προμήθειες και με τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν αποκλείστηκαν σε δύσβατο σημείο αρκετά πριν τον προορισμό τους.

Τη λύση έδωσε τελικά αργά το μεσημέρι ομοεθνής τους που εγκαταλείποντας το γκρουπ κατάφερε να βρει το δρόμο προς το Βένετο ζητώντας βοήθεια, για να κινητοποιηθούν άμεσα η αστυνομία, η τοπική Πυροσβεστική και 3μελές κλιμάκιο της 8ης  ΕΜΑΚ που αναχώρησε από τη Λάρισα για τον εντοπισμό τους.

Στην επιχείρηση μετείχαν συνολικά 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, με τους Γάλλους τουρίστες να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο, όπου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που παρουσίασε σημάδια αφυδάτωσης, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ