ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), σε συντονισμό τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00,  σε όλα τα ΜΜΕ,

στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας. 

ΠΟΕΣΥ: Όχι στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας στα πλαίσια ενός “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου που μόνο προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι, αφού:

-Αποσκοπεί στον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

-Αδρανοποιεί και απαξιώνει στην ουσία το ρόλο του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ).

-Ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, προς όφελος των εργοδοτών, πλήττοντας ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

-Προβλέπει υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

-Στην ουσία καταργεί την απεργία με την υποχρεωτική παρουσία στην Γενική Συνέλευση ενός σωματείου του 50+1 των ταμειακώς εντάξει μελών του.

Η ΠΟΕΣΥ τίθεται υπέρ των διεκδικήσεων του δημοσιογραφικού κλάδου και των εργαζόμενων της χώρας με δυναμικές κινητοποιήσεις για:

Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.

==>       Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και προστασίας των ανέργων.

==>       Υποχρέωση των εργοδοτών για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

==>       Ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, χωρίς κυβερνητικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.

Σ.Σ.: Το paidis.com συμμετέχει στη στάση εργασίας και θα κάνει νέες αναρτήσεις στις 15.00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ