ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΥΤΕ Η ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε αίθουσα του ΕΚΛ η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Η βροχή που πέφτει από το πρωί στη Λάρισα άλλαξε τα σχέδια των απεργών που μετείχαν στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με τους διοργανωτές να μεταφέρουν την απεργιακή συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΛ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι έδωσαν μαχητικό παρών στην κινητοποίηση, ενώ στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας έστρεψε τα βέλη του εναντίον του αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «αντεργατικά σχέδια σε συνεργασία με τον ΣΕΒ», ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «η οποία τις προηγούμενες ημέρες  ως γνήσια συνδικαλιστική μαφία προσπάθησε με εκβιασμούς και απειλές να αποτρέψει να εκδηλωθεί το απεργιακό κύμα για τη σημερινή απεργία».

«Δεν πρόκειται για μια ενδοσυνδικαλιστική κόντρα. Είναι μια λυσσαλέα προσπάθεια να μπει φρένο σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία απέναντι στην νέα επίθεση. Αναδεικνύεται πως είναι ανάγκη πολύ πιο γρήγορα, πολύ αποφασιστικά η εργατική τάξη να απαλλαγεί από την αυτήν την πραγματικά πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές της» σημείωσε ο κ. Σκόκας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «το “καμάρι” της κυβέρνησης το περίφημο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα με την επιβολή “ηλεκτρονικού μητρώου” που ανοίγει την  πόρτα για το φακέλωμα όλων των συνδικαλισμένων εντείνοντας τον φόβο και αποτρέποντας κάθε σκέψη για συμμετοχή στην οργανωμένη δράση και πάλη».

“Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία. Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα. Καλή δύναμη. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, για να ακολουθήσει πορεία των απεργών στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ