14ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ «ΑΧΡΗΣΤΩΝ» ΚΑΠΑΚΙΩΝ…

Η ευαισθησία και η αυθόρμητη διάθεση για κοινωνική προσφορά αποτελεί την κινητήριο δύναμη των μαθητών του 14ου Λυκείου Λάρισας, οι οποίοι συμμετέχουν  σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Έχοντας ως αφετηρία την πεποίθηση ότι  όλοι οι άνθρωποι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της  ισότιμης πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες, συγκεντρώνουν   πλαστικά καπάκια προκειμένου να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αναπηρικό αμαξίδιο.

Η πρώτη φάση της προσπάθειας ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2017-18 με πρωτοβουλία των μαθητών, την υποστήριξη της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων και ολοκληρώθηκε στις 30/5/2018 με την παράδοση των καπακιών όλων των ειδών: μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, χυμών, γάλατα στο Σύλλογο Παραπληγικών και  Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά.

Η δεύτερη  φάση πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2018-19  και σήμερα οι μαθητές  παρέδωσαν μεγάλες σακούλες στους Ενεργούς πολίτες της Λάρισας.

Η δράση φυσικά συνεχίζεται και φέτος με περισσότερο ζήλο από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ