ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Η κυβέρνηση άναψε “πράσινο φως” και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 10 μαθητών από το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας.  Οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους διεκδικώντας το δικαίωμα να σπουδάζουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη “επενδύει” στην καταστολή, στην ποινικοποίηση των αγώνων, στην  κατάργηση πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών για να στηρίξει την επίθεσή της. Με “τάξη και νόμο”, με τρομοκρατία και χειραγώγηση επιχειρεί να εμποδίσει τους μαθητές να κινηθούν κόντρα στην αντιδραστική της πολιτική, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους στις σπουδές και τις ελευθερίες. Αυτές τις μέρες η υπουργός παιδείας Κεραμέως από το βήμα του ΣΕΒ, τις ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες δε σταματά να τονίζει την νέα ταξική επίθεση που σχεδιάζει στην εκπαίδευση. Νέοι ταξικοί φραγμοί και “δεξιότητες” για τους μαθητές των ΕΠΑΛ προορίζοντάς τους για φτηνό εργατικό δυναμικό.

Την αντίδραση, την αντίσταση των μαθητών σ’ αυτό το εφιαλτικό μέλλον προσπαθεί να προλάβει η κυβέρνηση με την καταστολή, και την τρομοκρατία. Δεν θα της περάσει.

Ο αγώνας των μαθητών ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα είναι δίκαιος αγώνας, που υπερασπίζει το καθολικό δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές.  Σ’ αυτό τον αγώνα, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να είναι παρόντες. Αρνούμενοι το ρόλο του παιδονόμου, βάζοντας τέλος στη σιωπή και την αδράνεια, είναι ανάγκη να συγκροτηθεί μέτωπο εκπαιδευτικών- μαθητών-γονιών για να μη μετατραπεί το δημόσιο σχολείο σε χώρο “αφιλόξενο” για την πλειοψηφία της νεολαίας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με τον κοινό τους αγώνα να υπερασπίσουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα στις σπουδές και στη δουλειά, το δικαίωμα στον αγώνα.

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ