Αναφορά του Μ. Χαρακόπουλου στην υπουργό Παιδείας
Να διευθετηθεί το ζήτημα των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008, που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της παράλειψης διορισμού τους, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επανέρχεται στο ίδιο, σοβαρό, ζήτημα, καθώς είχε καταθέσει ερώτηση στις 9 Μαΐου 2019, προς τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, για την οποία δεν έλαβε απάντηση, λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Με την παρούσα Αναφορά του συνηγορεί στο σχετικό αίτημα του Συντονιστικού της Επιτροπής Επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 με παράλειψη συμπερίληψης διορισμού τους με αφορμή τον διορισμό των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών του Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008.
Σύμφωνα με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νόμο 4589/2019 να καλέσει για διορισμό επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και εύλογες αντιδράσεις, καθώς περιορίζεται μόνο σε όσους προσέφυγαν δικαστικά, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί με υψηλές βαθμολογίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της απόφασης, επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, που δεν είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της παράλειψης διορισμού τους, προσφεύγουν ομαδικά για να διεκδικήσουν τον διορισμό τους στη δημόσια εκπαίδευση.
Ο κυβερνητικός βουλευτής στην Αναφορά του συντάσσεται με τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αδιόριστους εκπαιδευτικούς στην έκκλησή τους «η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κατανοήσει την αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών που διαγωνίστηκαν και πέτυχαν και σεβόμενη την Αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας, να προβεί στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας με τον διορισμό και των υπόλοιπων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008, που παραλείφθηκαν σύμφωνα με τη σειρά επιτυχίας τους, πληρούν τα προσόντα και έχουν έννομο συμφέρον».