ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ

Με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα ενημερωτική εσπερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο με θέμα:

«Προστασία Κύριας Κατοικίας – Ρυθμίσεις οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Νομικών και Φυσικών Προσώπων».

Ο κ. Κουρμούσης εστίασε στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία της κύριας κατοικίας και έκανε εκτενή αναφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών κάνοντας λόγο για σημαντικές βελτιώσεις που προωθούνται στα εργαλεία για την εξόφληση οφειλών δανείων που αφορούν την πρώτη κατοικία.

Όσον αφορά στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων υπογράμμισε πως «η επιτυχία τους θα κριθεί από το κατά πόσο θα μπορέσουν να τηρηθούν», ενώ όπως έγινε γνωστό το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει άμεσα και σε βελτιώσεις γραφειοκρατικού κυρίως χαρακτήρα, που αφορούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλος και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγ. Λιακούλη.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ